Vrolijke lentebloeiers – In februari snakken we ernaar om afscheid te nemen van de winter en een nieuw voorjaar te verwelkomen. Bijvoorbeeld met kant en klare lentebloeiers van Festival Colours op het balkon of terras. Die maken van een grauwe dag een vrolijk feestje. En doordat de kleurrijke planten goed tegen kou kunnen, hoef je je over (nacht)vorst geen zorgen te maken.

Vrolijke lentebloeiers

Vrolijke lentebloeiers laten de lente nu al komen

Combinaties

Festival Colours zijn een combinatie van verschillende lentebloeiers in een pot. Bijvoorbeeld van violen in drie verschillende kleuren maar ook vrolijke combinaties van viooltjes (Viola) met madeliefje (Bellis perennis) en vergeet-mij-nietje (Myosotis). De diversiteit in kleur en variatie van bloemvormen maakt van elke lentedag een fe estje. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor ton-sur-ton of een bonte kleurenmix.

Spring is in the air

De lentebloeiers van Festival Colours kun je overal planten; in een pot op het terras, in een balkonbak aan de reling of in de border. Zet de plantjes lekker dicht naast elkaar want dan is het kleurenspektakel het grootst. Wil je verticaal tuinieren? De voorjaarsbloeiers zijn ook verkrijgbaar in een hangpot. De lente hangt dus letterlijk in de lucht!

LEESTIP: Lees ook dit voorlente artikel op GroenVandaag: Verwelkom de lente met bollen op pot

Verzorging

In ruil voor een beetje aandacht zorgen de lentebloeiers voor een vrolijke sfeer. Geef ze regelmatig water en haal uitgebloeide bloemetjes weg. Zo bloeien ze nog langer en rijker. Bij een periode van (nacht)vorst hebben sommige planten misschien even een bloeipauze, maar zodra de temperaturen weer boven nul zijn, bloeien ze weer dapper door.

De planten van Festival Colours zijn verkrijgbaar bij onder meer tuincentra, bouwmarkten en supermarkten. Kijk voo r meer informatie en inspiratie op www.festivalcolours.nl of volg via Instagram (@festivalcolours).

Fotocredit: Festival Colours