Vrolijke potzonnebloemen – Het nieuwe seizoen voor potzonnebloemen is van start gegaan. Om consumentenaankopen te stimuleren, voert het kwekerscollectief Sunsation diverse promotieactiviteiten met als hoofdthema ‘Zomer met zongarantie’. Producttesten hebben laten zien dat de Sunsation potzonnebloemen minimaal 500 uren bloeit, terwijl de ultieme zomermaand augustus volgens de KNMI in 2016 ‘slechts’ 240 zonuren kende.

Vrolijke potzonnebloemen

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Zongarantie

Het thema ‘Zomer met zongarantie’ wordt onder meer uitgedragen via een PR-campagne en in vier uitzendingen van Robs Grote Tuinverbouwing op SBS6. Daarnaast is deze inspiratievideo geproduceerd en komt de ‘sunshine’ van de zonnebloemen in potook tot uiting op de kweekpotten. Vanaf 2017 hebben die een opvallende, gele kleur.

potzonnebloemen

Sunsations

-Sunsations stralen.
-De heldere gele zonnebloem brengt het zonnetje in huis.
-Sunsation® opent harten.
-Vanaf maart zijn de eerste Sunsations beschikbaar.
-De vijf (zij)knoppen houden hun kop omhoog. Het blad blijft prachtig groen.
-Door vijf knoppen die echt open komen geniet je 5 keer zo veel en minimaal 5 dagen langer.

Naar verwachting worden dit seizoen ruim 5 miljoen potzonnebloemen geleverd door 13 Sunsationkwekers. Behalve Nederland zijn Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk de belangrijkste afzetlanden. Ook in deze landen worden consumentenaankopen gestimuleerd door middel van promotiecampagnes.

Kijk voor meer informatie op www.sunsationsunflower.nl

Felgele bloem

De potzonnebloem Sunsation is ideaal voor balkon, terras of interieur. De plant wordt niet zo hoog als de tuinvariant, want die groeit met gemak naar twee meter lengte. De Sunsation blijft lekker compact met zo’n 40 centimeter hoogte. Daardoor kun je de vrolijke, felgele bloem met het donkerbruine hart goed zien. Zet er een paar bij elkaar in een bak of in een groepje, voor het effect van een bloeiend zonnebloemenveldje. Daar mag gerust een vleugje lila of paars bij, om al het geel wat af te koelen.