4 tuintrends van 2024 – Nu het nieuwe jaar alweer voor de deur staat gaan we alvast een blik werpen op de nieuwste tuintrends voor 2024. Ben jij een echte tuinliefhebber en wil jij weten wat er niet mag ontbreken op jouw balkon, stadstuin of grote achtertuin? Lees dan gezellig verder.

4 tuintrends van 2024

1. Duurzaamheid

Een trend die we gaan zien zijn duurzame tuinontwerpen. In 2024 gaan we tuinen zien die zijn ontworpen met het oog voor duurzaamheid. Hierbij kun je denken aan inheemse planten, compostsystemen, maar ook aan regenwateropvang. Kijk dus eens goed naar jouw eigen tuin en zorg ook voor jouw bijdrage aan een betere en gezondere tuin voor de lange termijn.

2. Waterornamenten

Dit wordt ook het jaar van ‘uit je comfortzone stappen’. Kies eens voor items in de tuin die jij echt mooi vindt. Je zal namelijk merken dat je hier erg gelukkig van gaat worden. Een voorbeeld hiervan zijn mooie waterornamenten. Dit staat prachtig en uniek in elke vijver en maakt het helemaal af. Wellicht zou je hier niet zo snel aan denken, maar dat maakt het juist zo bijzonder. De ornamenten voegen niet alleen een unieke look toe aan de vijver, maar ook creëer je een ontspannen sfeer door het kabbelende water die door de fontein heen stroomt.

4 tuintrends van 2024

Foto: Hiếu Hoàng, op Pexels.

Welke kleuren en items ga jij volgend jaar toevoegen aan je tuin? Heel veel plezier!

3. Schaduwplek

We weten allemaal hoe slecht de uv-straling voor ons is, maar vinden het wel heel erg lekker om buiten te zijn in de zomer. Daarom is een schaduwplek essentieel voor in jouw tuin. Maak een heerlijke plek om te zitten waar je bijvoorbeeld een dining loungeset neerzet. Ideaal wanneer je wil relaxen en daarna lekker met vrienden of familie wil gaan eten. Kies voor een grote parasol die ervoor zorgt dat het niet zo heet wordt en je beschut bent tegen de uv-straling. Er zijn veel verschillende soorten designs, dus kijk goed naar wat er in jouw tuin past. Ben jij gek op een speelse uitstraling? Kies dan voor een ronde parasol. Heb jij liever een strakke look? Dan staat een vierkante parasol prachtig.

4. Felle kleuren

Dit wordt het jaar van uitbundige kleuren als het gaat om de tuin. Voorheen zagen we vooral pasteltinten, maar dat gaat nu veranderen. Kies voor felle kleuren in meubels in de tuin, plantenpotten, maar ook in de bloemen en planten die jij uitkiest. Mix en match, zodat het een mooi en kleurrijk geheel wordt.

Wist je dat tuintrends voor een groot deel worden bepaald door de vrouwenbladen?

Fotocredits introfoto: Pixabay, op Pexels.