Duurzaam materiaal – Marmoleum is een duurzame en milieuvriendelijke vloerbedekking die gemaakt is van natuurlijke materialen zoals lijnzaadolie, houtmeel, kalksteen en jute. Het is een uniek materiaal dat al meer dan 100 jaar bestaat en al die tijd al populair is vanwege de vele voordelen. Het materiaal is niet alleen duurzaam en milieuvriendelijk, maar ook hygiënisch en antistatisch. Daarnaast is het verkrijgbaar in vele kleuren en dessins, waardoor het geschikt is voor verschillende interieurstijlen.

Duurzaam materiaal

Eigenschappen en voordelen van Marmoleum vloeren

Marmoleum vloeren hebben vele eigenschappen en voordelen. Zo zijn ze duurzaam en biologisch afbreekbaar, antibacterieel, antistatisch en hebben ze trillings- en geluiddempende eigenschappen. Dit maakt Marmoleum vloeren niet alleen geschikt voor thuisgebruik, maar ook voor openbare ruimtes zoals ziekenhuizen en scholen. Daarnaast zijn Marmoleum vloeren krasbestendig, slijtvast en kunnen ze intensief worden gebruikt. Hierdoor gaan ze lang mee en zijn ze een investering op de lange termijn. Marmoleum vloeren zijn beschikbaar in alle kleuren en kunnen worden gepersonaliseerd, zodat u ze perfect kunt afstemmen op uw interieur. Het materiaal heeft een lange levensduur van wel 40 jaar, waardoor het een duurzame keuze is. Met Marmoleum vloeren haalt u niet alleen een mooie, maar ook een verantwoorde vloer in huis.

Installatieproces en overwegingen

Als u overweegt om Marmoleum vloeren te laten installeren, is het belangrijk om te weten dat dit meestal door een vakman moet gebeuren. Het materiaal moet warm zijn en kan niet op alle basisvloeren worden gelegd. Het is daarom verstandig om een professional in te schakelen voor de installatie van de vloer. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat Marmoleum vloerbedekking niet waterdicht zijn en beschermd moeten worden tegen vocht. Het materiaal is niet geschikt voor alle basisvloeren en moet worden gelegd door experts. Door deze overwegingen in acht te nemen, zult u lang kunnen genieten van uw mooie en duurzame Marmoleum vloer.

Onderhoud en verzorging van Marmoleum vloeren

Als u een Marmoleum vloer heeft laten installeren, wilt u er natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten. Gelukkig is het onderhoud van deze vloeren relatief makkelijk en hebben ze een goede prijs-kwaliteitverhouding. Om uw Marmoleum vloer in topconditie te houden, is het belangrijk om agressieve schoonmaakmiddelen te vermijden. Deze kunnen namelijk de bovenste laag van de vloer beschadigen. Het is beter om te stofzuigen en te dweilen met milde reinigers. Zorg er ook voor dat vocht niet te lang op de vloer blijft liggen en veeg eventuele morsingen direct op. Door regelmatig onderhoud en verzorging zal uw Marmoleum vloer jarenlang meegaan en er als nieuw blijven uitzien. En dat allemaal zonder dat u veel tijd of geld hoeft te investeren in het onderhoud van uw vloer.