Schoonmaak – Is het weer tijd voor de grote jaarlijkse lenteschoonmaak, of ben je gewoon op zoek naar de beste manieren om je huis het hele jaar door zo schoon mogelijk te houden? Hier ontdek je de 5 beste elektronische artikelen waarmee je huis er altijd onberispelijk uit zal zien en die je veel moeite zullen besparen tijdens de volgende uitgebreide schoonmaakbeurt.

5 tips voor de schoonmaak

De voorjaarschoonmaak is er weer, maar dat hoeft niet met de hand.
(fotocredits: Jan Kopřiva op Pexels)

Lees deze aanbevelingen goed door en je zal zien dat je nooit meer op zal zien tegen het schoonmaken van de kamers van je huis, aangezien deze geweldige hulpmiddelen een groot deel van de werklast van je over zullen nemen. Bestel na het lezen direct jouw favoriete elektronicaproduct en maak gebruik van een Dyson kortingscode om extra veel geld te besparen.

1- Luchtreinigers

Door voor een luchtreiniger te kiezen kun je de kwaliteit van de lucht in je huis enorm verbeteren en kun je allergenen tot maar liefst 99,95% permanent verwijderen. Heb je astma, hooikoorts of een allergie voor huisstofmijt? Of zou je graag een huisdier willen nemen, maar ben je eigenlijk allergisch en krijg je last van vervelende reacties als je je te lang in een ruimte bevindt met een hond of kat? Dan is een luchtreiniger de perfecte oplossing voor al jouw gezondheidsproblemen. Bovendien neemt het indringende geuren weg die ontstaan tijdens het koken en hebben de meeste apparaten een ingebouwde functie waarmee je de luchtvochtigheid kunt instellen, wat ideaal is voor gebruik in een baby- of kinderkamer.

2- Draadloze stofzuigers

Als je het zat bent elke keer de stekker van de stofzuiger los te moeten koppelen om deze op een ander stopcontact aan te sluiten omdat het snoer niet lang genoeg is, kan een draadloze stofzuiger een uitkomst bieden. Op deze manier kun je je soepel door het hele huis verplaatsen, gemakkelijk trappen op en af gaan en zelfs in ruimtes zonder beschikbaar stopcontact stofzuigen. Draadloze stofzuigers zijn inmiddels veel handiger in gebruik ten opzichte van de al bekende apparaten met snoer, aangezien deze nieuwe modellen veel compacter zijn en hierdoor ook onder meubels en kasten passen zonder hier veel moeite voor te doen. Zorg ervoor dat je je draadloze apparaat volledig hebt opgeladen voordat je begint en geniet van een eenvoudig schoonmaakproces.

3- Robotstofzuigers

Vind jij het fijn om altijd een schoon huis en schone vloeren te hebben, maar heb je geen zin of tijd om elke dag of om de paar dagen te stofzuigen? Overweeg dan om een robotstofzuiger aan te schaffen. Deze kleine elektronische apparaten leren binnen de kortste keren hoe jouw woonkamer en alle andere ruimtes in je huis ingericht zijn en zullen zich om alle aanwezige obstakels heen manoeuvreren. Je kunt een robotstofzuiger tegenwoordig meestal bedienen via een applicatie op je telefoon, waarmee je ook als je niet thuis bent kunt doorgeven dat je wilt dat het apparaat begint met het schoonmaken van bepaalde ruimtes of hier juist mee stopt. Op deze manier zul je altijd thuiskomen in een huis met blinkend schone vloeren.

4- Robot ramenwassers

Deze ingenieuze apparaten worden dan wel robots genoemd, maar kunnen eigenlijk omschreven worden als een next level hulp bij het ramen lappen. Een robot ramenwasser bestaat uit twee delen die dankzij een krachtige magneet aan elkaar klemmen met het raam dat je wilt schoonmaken ertussenin, waarna je handmatig het hulpmiddel kan verplaatsen. Zo kun je dus je ramen aan de buitenkant op de begane grond schoonmaken waar je normaal gesproken een ladder voor nodig zou hebben, of ramen op hogere verdiepingen waar je anders nooit bij zou zijn gekomen. Sommige robotwassers beschikken overigens over een smart home systeem met kunstmatige intelligentie waardoor je ze van een afstandje kunt besturen en zelf dus geen vinger hoeft uit te steken. Ook zullen ze geen strepen achterlaten en hoef je niet zelf nog de ramen droog te vegen, wat betekent dat je elke keer weer kunt genieten van een prachtig uitzicht zonder belemmeringen.

5- Luchtbevochtigers

Schaf een luchtbevochtiger aan en verbeter de luchtvochtigheid in je slaapkamer voor een betere nachtrust of in andere ruimtes van je huis voor een algehele betere gezondheid. Door een dergelijk apparaat enkele uren per dag te laten werken worden droge lucht in je huis en vervelende gezondheidskwaaltjes verleden tijd. Zo adem je schonere en minder droge lucht, voorkom je irritatie aan je ogen of luchtwegen en ga je bijvoorbeeld ook schade tegen aan houten meubelen, vloeren en decoraties in je huis.

Fotocredits introfoto: Pixabay, op Pexels.