Wat willen tuinbezitters – Mensen waarderen een groene omgeving, maar wat is de bijdrage van tuinbezitters daaraan? Uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau, uitgevoerd door dr. Jeanet Kullberg, komt naar voren dat enerzijds de belangstelling voor tuinieren toeneemt, inclusief moestuinen, maar dat anderzijds de betontegels en het grint oprukken.

Wat willen tuinbezitters

2016_21_Tussengroen.indd

Brochure: Tussen groen en grijs

Auteur(s): Jeanet Kullberg
Publicatiedatum: 07 juli 2016
Aantal pagina’s: 138
ISBN: 978 90 377 0796 0

Groene leefomgeving als woonwens

Een groene omgeving maakt steeds vaker deel uit van de woonwensen van woningzoekenden. Over het algemeen stelt het SCP-rapport vast dat ouderen meer tijd en inspanning overhebben voor hun tuin dan jongeren. Dr. Jeanet Kullberg presenteert haar bevindingen op 29 november aanstaande tijdens de eerste van de drie Future Green City dagen in Den Bosch.

Future_Green_City

Future Green City

Het vakevent Future Green City heeft aandacht voor innovatie, groen en duurzaamheid. Het is bedoeld om vakmensen in het groen kennis te laten opdoen over de leefbare, duurzame, vitale en groene stad van de toekomst.

futuregreencity

intro-foto: rgb stock, tacluda, Adrian van Leen

tegelwippen, tegelwip-seizoen

tegel eruit, plant erin

Tegel eruit, planten erin!

Lees ook hoe IVN een groene leefomgeving stimuleert. “Het grootste natuurgebied van Nederland? Dat zijn al onze tuinen bij elkaar opgeteld. Help je mee om dit gebied weer een stukje groener te krijgen? Begin klein: haal één tegel eruit en plant er een bloemzaadje. Hartstikke fijn voor de wilde bij.”

Waarom is een groene tuin belangrijk?

Minder tegels in tuinen en straten en meer ruimte voor levend groen is belangrijk. Groen zorgt voor een natuurlijke waterafvoer, beperkt hittestress, zorgt voor biodiversiteit en is een woonplek voor kleine dieren en insecten. En groen is goed voor de gezondheid en het welzijn van mensen. Wel zo belangrijk!

Wat heb je nodig?
-Een schep(je)
-Biologische tuinaarde of potgrond
-Wilde bloemenzaadjes

Tip: je kunt gerust ‘oude’ potgrond uit je potten van vorig jaar gebruiken als je niets in huis hebt. Wilde bloemen doen het op elke grondsoort. Dat is ook nog eens lekker duurzaam.