HEM – Wave® 25 jaar. PanAmerican Seed viert dit jaar het 25-jarig bestaan van het merk Wave®. Een kwart eeuw waarin het consumenten kleur brengt ter verfraaiing van tuinen en andere buitenruimtes. De spreidende petunia vond in 1995 z’n oorsprong in de vondst door een medewerker van een Japanse bierbrouwerij. Hij zag een soort wilde petunia in het veld groeien.

Wave®

25 jaar

PanAmerican Seed

Na de nodige veredelingsinspanningen, won de snelgroeiende hangpetunia hoge onderscheidingen in de bloeiproeven van All-America Selections. Veredelingsbedrijf PanAmerican Seed herkende het potentieel en bundelde de krachten met Kirin Ichiban om de plant, die bekend zou worden als Wave Purple Classic, te produceren en wereldwijd te distribueren. Het merk werd snel favoriet bij consumenten, hoveniers, groenvoorzieners en tuin- en landschapsarchitecten.

wave

Petunia en viool

Na het succes van Wave Purple Classic werden al snel nieuwe series geïntroduceerd, waaronder Tidal Wave, Easy Wave en Shock Wave. Tuinliefhebbers kregen zo nog meer opties wat plantgrootte en kleur betreft. Later zijn als onderdeel van het merk diverse eenvoudig te onderhouden combinaties en mengsels ontwikkeld waarmee, container- en perkbeplantingen kunnen worden ontworpen. In 2013 zag de baanbrekende grootbloemige viool Cool Wave het levenslicht en werd daarmee het eerste Waveproduct dat geen Petunia was.

60 kleuren en mengels

Vandaag de dag biedt Wave vier petunia-series, een collectie grootbloemige violen en meer dan 60 kleuren en mengsels om uit te kiezen. Na 25 jaar consumenten te hebben geïnspireerd, blijft het jubilerende merk zich ontwikkelen met moderne kleuren, tuintrends en -projecten, en verspreidt kleur over de hele wereld – altijd en overal.

wave

Boordevol bloemen

Dit jaar introduceerde PanAmerican Seed Petunia Easy Wave® Rose Fusion met een felle mid-roze kleur en dieproze aders en Shock Wave® Purple Tie Dye. Elke plant van Purple Tie Dye zit boordevol kleine, in het oog springende bloemen, die onder invloed van verschillen in temperatuur en licht telkens weer voor nieuwe, spectaculaire patronen in paarse, blauwe en witte tinten zorgen.