Roots Natuurfotowedstrijd – Al meer dan 15 jaar organiseert Roots Magazine de prestigieuze Roots Natuurfotowedstrijd, intussen uitgegroeid tot één van de belangrijkste wedstrijden van Nederlandse natuurfotografie. Beroemde natuurfotografen zoals Jasper Doest, Edwin Giesbers en Theo Bosboom hebben als beginnend fotograaf ook ooit meegedaan aan deze wedstrijd.

Roots Natuurfotowedstrijd

Uit de ruim 6.100 inzendingen zijn er winnaars geselecteerd voor publieks- en juryprijzen en is er één overall winnaar. De resultaten zijn zoals ieder jaar weer adembenemend: menig fotograaf heeft er wat voor over om het perfecte plaatje te schieten. Van bevroren, sprookjesachtig winterlandschap tot abstract macrobeeld: de natuur blijft een onuitputtelijke bron van inspiratie. En nu kan ook het publiek wegdromen bij al het moois wat de Nederlandse natuur te bieden heeft.

De winnaars

De hoofdprijs is voor Maurice Smeets, met zijn winnende beeld ‘Galloway (Autumn)’. Het publiek heeft dit jaar gekozen voor het beeld ‘Roodborstje in winterse bui (Winterdipje)’ gemaakt door Tim de Zeeuw.

Daarnaast heeft de vakjury uit de duizenden ingezonden foto’s een winnaar geselecteerd in de categorieën: Vogels, Overige dieren, Plantenrijk, Landschap, Insecten, en Art of Nature.

galloway

Overall winnaar

Maurice Smeets – Galloway (Autumn)

roodborstje

1e prijs Publieksjury

Tim de Zeeuw – Roodborstje in winterse bui (Winterdipje)

gevlekte orchissen

1e prijs Categorie Plantenrijk

Paula de Vreeze – Gevlekte orchissen (Samen in het veld).

Expo in Horus Amsterdam

Op zondag 23 oktober werden de winnende beelden onthuld en daarmee is de tentoonstelling in Hortus Amsterdam vanaf vandaag t/m 20 november geopend voor publiek.

Roots

Roots magazine brengt iedere maand de ideale mix van ontspanning en er zelf actief op uit gaan. Roots toont adembenemende natuurfotografie en geeft tips om zelf de mooiste foto’s te maken. Onder de titel “Nu te fotograferen” vind je elke maand in Roots leuke tips voor onderwerpen die je op dat moment goed kunt fotograferen.

Hortus Amsterdam

De Hortus Botanicus Amsterdam is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. In de tuin en de kassen groeien maar liefst 4.000 soorten planten uit alle windstreken. Met haar rijke historie is de Hortus een oase van rust midden in de drukke stad. De Hortus Amsterdam wil mensen van alle leeftijden inspireren door ze de schoonheid en diversiteit van planten te laten zien en zo hun kennis over planten te vergroten. Wij dragen er aan bij dat mensen het belang van planten voor leven op aarde beseffen en daar naar gaan handelen.