ESPEL – Een surrealistisch beeld, waarbij verschillende juryleden meteen aan een sprookje moesten denken. Dit jaar koos de jury uit alle inzendingen van de Tulpenfotowedstrijd van het Profytodsd Tulpenfestival de foto van Karin de Jonge.

Tulpenfotowedstrijd

Vrijdagavond 16 juni werden de prijzen uitgedeeld in Espel en Karin de Jonge uit Venlo-Blerick ging er met de eerste prijs vandoor. “Ik ben compleet verrast” was de reactie van een dolgelukkige Karin. Zij ontving uit handen van hoofdsponsor CameraNu.nl een cadeaubon van 250 euro en een mooie afdruk in passepartout van haar winnende foto.

Aan de uitreiking ging een lezing van natuurfotograaf Johan van der Wielen vooraf. In een boeiend verhaal ondersteund met prachtige foto’s nam Johan het gezelschap mee op een ontdekkingsreis door Nederland en haar delta’s. De tweede prijs was voor Fokke Baarssen uit Urk en de derde prijs ging naar Arjen Brink uit Almere.

tulpenvelden vanuit drone

 

 

Drone-foto
Dit jaar was er een extra prijs voor de mooiste drone foto beschikbaar gesteld door CameraNu.nl. Paul Jacobs uit Dronten kreeg de cadeaubon van 75 euro overhandigd. Tijdens de drone meeting op 3 mei bij het Mondriaanveld maakte hij deze foto. De jury vond het lijnenspel mooi vastgelegd en dit met een perspectief dat niet direct als dronefoto overkomt.