Zegge. De tuinen staan vol bloeiers, bolchrysanten kleuren het terras. De avonden zijn lang, de dagen warm, het najaar is nog ver weg. Augustus is traditiegetrouw niet zozeer de maand van de siergrassen, maar eigenlijk is dat vreemd, want bijvoorbeeld Zegge (Carex), brengt kleur en variatie in de tuin. En op het terras.Zegge

Zegge: zegt het voort
Siergrassen hebben nogal wat positieve eigenschappen. Zo zijn ze bijzonder geschikt als bodembedekker en goed te combineren met bloeiende vaste planten in de border. Door de frisse kleuren en aangeplant in een mooie pot geven siergrassen het hele jaar kleur aan tuin, terras en balkon. De Carex EverColor heeft bovendien de eigenschap dat die prima gedijt op schaduwrijke plekken.

Carex EverColor

Carex EverColor soorten bloeien in het voorjaar met bruine aren, maar dit is niet wat deze Zegge zo populair maakt. De Carex vormt sterke pollen van sierlijke, kleurrijke bladeren. En omdat die ook nog eens vier seizoenen lang zijn kleur behoudt, is het een ware aanwinst in iedere tuin.

6 varianten
De EverColor serie bestaat uit 6 sterke varianten die onderling mooi te combineren zijn:
-Everest, met wit gestreept blad
-Everillo, met citroengeel blad
-Everdi, met glanzend groen blad
-Everoro, met diep goud gestreept blad
-Everlime, met groen blad, met citroengele randen
-Eversheen, met citroengeel gestreept blad

EverColorEverest   EverColorEverillo   EverColorEverdi
Everest                                    Everillo                                   Everdi

 EverColorEveroro   EverColorEverlime   EverColorEversheen
 Everoro                                   Everlime                                  Eversheen

Verzorging
Carex EverColor houdt van vochtige maar waterdoorlaatbare grond en is winterhard tot -25 °C. Door uitdrogende zon en wind is het soms noodzakelijk de plant in het voorjaar terug te knippen tot 5 cm boven de grond. Met wat extra voeding zullen de nieuwe scheuten weer snel zichtbaar zijn.
De Carex EverColor® soorten zijn ontwikkeld door Pat Fitzgerald uit Ierland. Voor meer info, zie www.evercolorplants.com.

Fred’s Choice wordt verzorgd door Plantkeuze, Get Inspired.Tips

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag

6 zwierige siergrassen voor je tuin
Carex Evercolor Everillo straalt in tuin en stad
Zonnehoed en zon: zomer in de tuin