Zonnehoed en zon – Nog nooit heeft de parasol zoveel open geklapt gestaan als afgelopen zomer. De zomer van 2018 heeft zo’n beetje alle warmterecords gebroken die er zijn. Volgens WeerPlaza hebben we de warmste beleefd van de laatste drie eeuwen. Met een overvloed aan zonneschijn en zeer weinig regen. En twee landelijke hittegolven, de eerste van 15 juli t/m 27 juli en de tweede van 29 juli t/m 7 augustus. Heerlijk.

Zonnehoed en zon

Zomer in de tuin

Meer Nederlanders vierden dan ook vakantie in eigen land. Volle stranden, volle campings. Echte rust kon nog het best gevonden worden in de achtertuin. Onder de zonneluifel of parasol en met een verfrissend glas citroenwater. Alsof je aan de Middellandse Zee zit. Kortom een zomer om in te lijsten.

parasol, zonnehoed

Tuinmeubel en accessoires

Sybren Drijfhout, werkzaam bij het KNMI, heeft zelfs voorspeld dat we de komende vier zomers op vergelijkbaar weer kunnen rekenen als afgelopen zomer. Tijd dus om eens naar onze tuin te kijken en naar onze activiteiten daarin.
Om met het laatste te beginnen, die zullen overdag vooral bestaan uit genieten en ons rustig houden. En uit de zon blijven op de heetste momenten van de dag. Niks doen in de schaduw dus.
Er zijn tuincentra die al op een mooie zomer inspelen door in de wintermaanden te beginnen met de verkoop van tuinmeubelen en accessoires. Veel voordeel voor vroege kopers. En de keus wordt elk jaar groter. Een zitjes, kussens, parasols en wat niet al… geen gebrek.

parasol en zonnehoedTrend Soft Landing

Wie mee wil gaan met de trend van 2019 kan zich bijvoorbeeld laten inspireren door de trend Soft Landing. Een trend waarbij we onze leefomgeving vriendelijker en soms letterlijk zachter maken. Als contrast met de rauwe buitenwereld. Meten gewatteerde parasol bijvoorbeeld.

Wie minder trendgevoelig is, kan natuurlijk voor andere, gangbare uitvoeringen kiezen. Zweef-, muur- en stokparasollen zijn er voor elke tuin in vrijwel elke gewenste kleur. Zie bijvoorbeeld Parasols bestellen via parasol-shop.nl

Zonnehoed

De parasol hoedt je tegen de zon. Een zonnehoedje dus. Maar de echte zonnehoed –Echinacea– heeft vooral geen parasol nog. Die vindt het heerlijk onder een stralende hemel. De plant laat de warmte zijn afhangende bloembladeren koesteren. De overeenkomst met onze tuinparasol is trouwens overduidelijk.