RENESSE  – Aan het strand van Renesse op Schouwen-Duiveland worden woensdag de QualityCoast Awards uitgereikt aan zeven Nederlandse kustgemeenten. Dit gebeurt als afsluiting van de Green Destinations Day 2017.

Gastheer gemeente Schouwen-Duiveland organiseert samen met Stichting Green Destinations deze dag vol informatie en kennisuitwisseling om Nederlandse bestemmingen en hun recreatiebedrijven groener en duurzamer te maken.

Kustgemeenten

Prijswinnaars
Ameland, Goeree-Overflakkee, Katwijk, Schouwen-Duiveland, Veere, Wassenaar en Westvoorne ontvangen op 5 juli tijdens ‘Green Destinations Day’ de nieuwe QualityCoast Award voor duurzaam toerisme. Voor het verwerven van deze Award zijn de gemeenten aan de hand van ruim 100 criteria beoordeeld op het gebied van toeristisch beleid en beheer, natuur en landschap, milieu en klimaat, cultuur en traditie, maatschappelijk welzijn, bedrijven en gastvrijheid. Een onafhankelijke internationale jury heeft uiteindelijk bepaald en in juryrapporten opgetekend welke waardering iedere gemeente gaat krijgen en waarom.
Aan het eind van de dag zullen de QualityCoast winnaars hun Award in ontvangst nemen en als slotceremonie hijsen de wethouders de nieuwe QualityCoast vlaggen.

groenvandaag

 

 

 

QualityCoast
QualityCoast is een certificeringsprogramma van de Stichting Green Destinations en werd ontwikkeld met steun van de Europese Unie. Doel van het programma is om kustgemeenten duurzamer en milieuvriendelijker te maken en om inspanningen van gemeenten en bedrijfsleven te belonen. QualityCoast bestemmingen worden elke 2 jaar opnieuw beoordeeld op de eerdergenoemde thema’s en aan de hand van 100 criteria en even zoveel prestatie-indicatoren. Deze criteria en indicatoren komen overeen met en voldoen aan de wereldwijde standaard voor duurzame bestemmingen van het VN orgaan ‘Global Sustainable Tourism Council’.

Grote reisorganisaties, zoals TUI schenken bijzondere aandacht aan de QualityCoast bestemmingen in hun vakantiebrochures en houden er ook rekening mee bij de selectie van hun vakantiebestemmingen. Ook ‘groene’ booking sites zoals www.bookdifferent.com gebruiken de QualityCoast scores om consumenten te informeren over de duurzaamheid van hun bestemming.

Intro-foto: vvv Katwijk