Inclusieve hottub – Hoe combineer je een hottub met andere elementen in je tuin, zoals planten en verlichting? Een hottub in de tuin is ideaal om te ontspannen na een lange dag of om gezellig samen te komen met vrienden. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet een losstaande hottub in de tuin hebt, maar een hottub die aansluit bij de rest van je tuin, zoals je planten en verlichting? Met deze tips kun je een unieke sfeer creëren en jouw hottub transformeren tot het middelpunt van jouw tuin die naadloos aansluit met de rest van je tuin.

Inclusieve hottub

Locatie

Het is allereerst belangrijk om de juiste plek te kiezen voor je hottub. Hou je hottub in de buurt van een stroompunt, zodat je achteraf niet hoeft te rommelen met de bedrading. Daarnaast is het bij het kiezen van de locatie ook belangrijk om te denken aan je privacy en aan het uitzicht dat je uiteindelijk hebt. Ga dus voor een plek waar je ongestoord kunt genieten van de hottub en waar je een mooi uitzicht hebt.

Grassen en bamboe

Als je je locatie in de tuin hebt bepaald kun je de hottub combineren met planten in je tuin. Hottubs van https://www.welltub.nl/ hebben een natuurlijke uitstraling en passen heel goed bij bamboe, varens en mos. Je zou er ook voor kunnen kiezen om gebruik te maken van planten als siergrassen, een buxus of olijven of winterharde palmen. Zorg er wel voor dat er voldoende afstand zit tussen de hottub en bladverliezende planten. Hiermee voorkom je dat de bladeren en bloemen in het water vallen.

statige siergrassen

siergras

Zorg voor de juiste verlichting

Verlichting is een belangrijk element als je een hottub in de tuin hebt. Vooral als je het wilt combineren met andere accessoires in de tuin. Het is aan te raden om voor verlichting te gaan die dimbaar is, zodat je de sfeer kan aanpassen aan de stemming. Daarnaast kun je zelfs spelen met verlichting door deze aan de rand van de hottub te plaatsen. Verlichting kan ervoor zorgen dat je sfeerelementen in de tuin bij elkaar brengt. Zorg er dus voor dat je de verlichting op de juiste plekken zet.

Hou rekening met andere gedeeltes

Heb jij nog andere ruimtes in de tuin, zoals een terras, een loungehoek of een buitenkeuken? Zorg er dan voor dat deze passen bij de stijl van je hottub. Op deze manier zorg je ervoor dat je een harmonieus geheel creëert. Heb je bijvoorbeeld een houten terras en maak je veel gebruik van natuurlijke materialen, dan is een houten hottub ideaal voor jou!

TIP: Bescherm je bezit, ook dat in de tuin wat grote waarde kan hebben. Lees dit artikel op GroenVandaag: De tuin is er waardevol genoeg voor