AMSTERDAM – Het zonovergoten 1e weekend van het Tulp-Festival zorgde direct al voor een kleurrijk schouwspel op diverse locaties. In het Paleiskwartier (Damrak, Dam, Rokin) bloeit een lint van tulpen op; een prachtig kleurenmengsel met de oranje en roze Jimmy en de bloedrode Pallada. Langs de Amstel siert de zonnig gele Yokohama de Magere Brug, schittert de Hermitage bij het museum en geeft een dieprode tulp een romantisch tintje aan de namiddagzon.

Tulp-Festival

Tulip Festival Amsterdam

Half miljoen tulpen in de hoofdstad
Het Tulp Festival stuurt je op ontdekkingsreis en is een prachtige manier voor Amsterdammers en bezoekers de stad en stadsdelen op een verrassende manier te verkennen.
In totaal zijn er in de hoofdstad meer dan een half miljoen tulpen te bewonderen tussen april en half mei, versrpeid over 60 locaties – van Noord tot Zuid, in het Centrum en in Oost en West.
Honderden soorten tulpen in alle kleurschakeringen – vroegbloeiers en laatbloeiers – domineren straten en pleinen en verlevendigen perken en parken in de hele stad. Hotels en musea stellen hun speciaal ontworpen tulpentuinen open voor bezoekers.

Een informatieve gids met routekaarten geeft alle details over de locaties en de meer dan 400 tulpensoorten. De gids is verkrijgbaar bij deelnemers aan het Tulp-Festival.

Kijk voor alle informatie en de actuele bloeilocaties op www.tulpfestival.com.

Het festival duurt tot en met 14 mei.

Zie een eerder bericht op Groenvandaag over dit Tulp-Festival.