Slotbericht Tulp Festival 2017 – De derde editie van het Tulp-Festival Amsterdam heeft bewoners en bezoekers van de hoofdstad vanaf april tot medio mei het plezier geschonken van ruim 550.000 bloeiende tulpen in 400 soorten, op meer dan 60 locaties in de hoofdstad.

Slotbericht Tulp Festival 2017

Genieten van tulpen

Pasen viel in de Tulp-Festival-periode en dat leverde 100.000-den extra bezoekers op die ‘en passant’ op tal van locaties konden genieten van de tulpen. De derde editie van het Tulp-Festival Amsterdam werd officieel geopend met de doop van de Paleiskwartiertulp op de Dam. De ambitie ‘voor iedere Amsterdammer een tulp’ kwam iets dichterbij dankzij meer deelnemers en meer tulpenlocaties in de stad.

Bloei tot ver in mei

Er waren tulpen te bewonderen op gezichtsbepalende plekken in de openbare ruimte, in winkelstraten én in tuinen van musea en hotels. Bij de start domineerden tienduizenden tulpen in bakken het kleurrijke beeld. Het wat grillige voorjaarsweer zorgde voor verrassingen. Op sommige plekken waren de vollegrondtulpen er vroeg bij, op andere wat later. De gespreide bloei zorgde ervoor dat hier en daar de tulpen er tot ver in mei nog fraai bijstonden.

tulp festival amsterdam
tulp festival amsterdam

tulp festival amsterdam

Mooiste tulpenmix in de Cornelis Schuytstraat

De Cornelis Schuystraat ging dit jaar met de eer strijken van de mooiste tulpenmix. Tuinontwerper en initiatiefnemer van het Tulp Festival Saskia Albrecht kreeg het verzoek van de ondernemersvereniging een bij de winkelstraat passend mengsel samen te stellen. In knop levert dit mengsel een subtiel resultaat op van zachtroze, lila en abrikoostinten. In volle bloei gloriëren fel roserood en oranje tinten in deze mix. Dit bollenmengsel is volgend seizoen te koop voor liefhebbers. 25 euro voor 50 bollen.

Op de website www.tulpfestival.com staat een sfeervol beeldverslag van uitbundig bloeiende tulpen op verschillende locaties. De volgende editie van Tulp-Festival Amsterdam is gedurende de maand april 2018.

Foto’s van John Lewis Marshall