Zorgeloos internetten in de tuin – Met de lente en zomer in zicht kunnen we weer dromen over buiten werken. Met de laptop in de tuin of op het balkon: een genot. Je ding doen onder de blote hemel voelt toch heel anders. Regel wel een veilige internetverbinding, zodat het werken ook zorgeloos is. Met een VPN-verbinding bijvoorbeeld.

Zorgeloos internetten

Je telefoon, je tv, je laptop, je pc, de computer van je partner: maak alles gebruiksveilig. Met een VPN-download kun je al je apparaten probleemloos beveiligen en houd je indringers op afstand. Zelfs in de tuin. Is dat niet lekker!

Ruimte voor de geest

Werken in de tuin wordt door veel mensen als ontspannend ervaren. Buiten aan de slag in je eigen groene domein heeft een rustgevend effect op ons en verlaagt het stressniveau. De natuurlijke omgeving is goed voor onze gezondheid en welzijn en vergoot onze productiviteit. Natuurlijk licht en frisse lucht bevordert bovendien ons concentratievermogen. En ook de grote, flexibele werkplek in de buitenlucht draagt bij aan een gevoel van vrijheid. En meer ruimte voor de geest betaalt zich uit.

Zelfs de WiFI-ontvangst is buiten stabieler. De tuin kent geen obstakels, terwijl muren en plafonds dat binnenshuis wel kunnen zijn.

Privacybescherming

Internet, we kunnen niet meer zonder. We willen ook niet meer zonder. Het heeft ons leven onmiskenbaar verrijkt. Maar we kennen inmiddels ook haar schaduwzijde, als plek waar veel van onze persoonlijke informatie wordt verzameld en in veel gevallen ook zonder onze toestemming wordt gedeeld. Privacybescherming is daarmee echt een onderwerp geworden. We willen niet dat onze persoonlijke informatie wordt gestolen, misbruikt of zonder toestemming verkocht.

Zorgeloos internetten in de tuin

Fotocredits: Privecstasy, op Unsplash.

VPN

VPN (Virtual Private Network) komt aan die behoefte tegemoet door een versleutelde en veilige verbinding tot stand te brengen tussen onze apparaten en het internet. Een VPN-verbinding verbergt ons IP-adres en locatie. Hierdoor worden onze persoonlijke data en identiteit beschermd tegen hackers, niet uitgenodigde meekijkers en andere kwaadwillenden.
Een ander voordeel van een VPN-verbinding is de mogelijkheid om geografische beperkingen te omzeilen. Dat kan weer handig zijn als je op vakantie bent of toegang wil krijgen tot informatie die alleen beschikbaar is in bepaalde landen.

Verzekeren

Wij vinden het de normaalste zaak om ons tegen van alles te verzekeren. Tegen zorgkosten, tegen opstal- en inboedelschade. We verzekeren ons en onze auto als we deelnemen aan het fysieke verkeer, we dekken onze aansprakelijkheid af. Vreemd genoeg zijn we minder voorzichtig als het gaat om het afschermen van onze privé data. Met VPN kun je je nu heel eenvoudig en effectief verzekeren tegen ongewenste nieuwsgierigheid van derden. Zorg dat je internet dus veilig is, binnenshuis en buitenshuis, dat zorgt voor veel gemoedsrust.

Fotocredits: 377053 op Pixabay