DE KWAKEL – Bijendiner. Het gonst in Op Hodenpijl. Organisator van het Bijendiner en Honey Highway-onderneemster Deborah Post bracht voor de 10e editie van het Bijendiner ruim 100 gasten bij elkaar aan tafel in het restaurant van Op Hodenpijl in Schipluiden met daarnaast een aantal interessante sprekers.Bijendiner voor de bij

De avond, met als thema “Het Nationaal Bijengezondheid Actieprogramma gaat iedere burger aan”, heeft inmiddels al een eerste prachtig resultaat opgeleverd: een partnership tussen Dutch Flower Group en Honey Highway. Dutch Flower Group (DFG) is een wereldwijde familie van gespecialiseerde handelsbedrijven in snijbloemen, boeketten, planten en decoratief groen.

red de Nederlandse (honing)bij

Honey Highway
Honey Highway is een initiatief waarbij de bermen van rijkswegen, provinciale wegen, stroken langs spoorrails en waterdijken ingezaaid worden met Honey Highway meerjarig streekeigen wilde bloemenzaad afgestemd op de grondsoort, zodat er een natuurlijk evenwicht ontstaat.
Hierbij is het belangrijk dat er voor een zolang mogelijke periode voedsel; stuifmeel en nectar te verzamelen is voor bijen, zodat goed overwinteren mogelijk is. Het doel is het behouden van inheemse wilde bijen en Nederlandse honingbijen in Nederland.

Fotobijschrift: Harry Brockhoff (CFO DFG), Deborah Post (HoneyHighway) en Marcel Zandvliet (Director Marketing DFG).

Voor meer informatie zie www.honeyhighway.nl

Nationale bijenstrategie

Ruim 350 verschillende bestuivers, waaronder de wilde bij en hommels, hebben het moeilijk door gebrek aan voedsel. Nectarrijke bloembollen als krokussen, blauwe druifjes en sieruien bieden deze bestuivers voldoende voeding. Met de Nationale Bijenstrategie stimuleert de Rijksoverheid gemeenten, bedrijven en burgers om de biodiversiteit te vergroten.Nog meer over bermen, beheer en bijen

Lees ook deze berichten op GroenVandaag.