Bloemencorso Eelde – Na twee jaar afwezigheid is het dit weekend, 3 en 4 september 2022, weer genieten van het bloemencorso Eelde. Dit jaar beleeft het corso het 65-jarig jubileum. Het thema van het corso is ‘Werk aan de winkel’. En dat is precies wat er aan dit corso voorafging: maanden van noeste arbeid.

Bloemencorso Eelde 2022

Het corso start op zaterdagmiddag om 14.30 uur. De kleurrijke en prachtige praalwagens rijden tijdens het corso door de straten van Eelde en Paterswolde. Bloemencorso Eelde staat garant voor een weekend vol gezelligheid, muziek en vooral veel bloemen.

Na afloop van de parade krijgen de corsowagens een plekje op het tentoonstellingsterrein rond de Else van der Laanhuis vijver aan de Mozartweg in Eelde, waar het publiek de praalwagens op zaterdag en zondag in alle rust kan bewonderen en fotograferen.

Al 65 jaar

Bloemencorso Eelde kent een lange traditie. In 1957 verscheen het bloemencorso voor de allereerste keer op de weg in Eelde. Inmiddels is het corso uitgegroeid tot een publiekstrekker van formaat en een van de grootste culturele buitenevenementen die jaarlijks duizenden bezoekers trekt. Naast heel veel bloemen geniet je tijdens dit weekend ook van muziek zowel op de corsowagens als in de stoet, theater en ander amusement. Een mooie mix die het corso in Eelde speciaal maakt. Ruim 3000 vrijwilligers zijn actief betrokken bij de organisatie van het corso. Royal FloraHolland is een van de sponsors van Bloemencorso Eelde.

Fortocredits bij dit artikel: Bloemencorso Eelde
– introfoto: praalwagen uit de parade van 2014
– foto 2: praalwagen uit de parade van 2018
bloemencorso eelde

UNESCO

De Nederlandse corso’s zijn in 2021 door UNESCO uitgeroepen tot Internationaal Immaterieel Cultureel Erfgoed. Deze vermelding helpt corso’s aan een grotere zichtbaarheid bij een nationaal en internationaal publiek. Het zorgt ook dat de corso’s meer status en waardering krijgen. Voor de betrokken partijen die de corso’s organiseren, betekent dit meer gemak in het onderhouden van contact met de media en bij het vinden van sponsoren. Met de vermelding wil UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) ook de samenwerking tussen de corso’s stimuleren, zowel nationaal als internationaal.

Lees ook deze artikelen:

Nederland wil corsocultuur op erfgoedlijst Unesco

Corsocultuur op UNESCO-lijst Immaterieel Erfgoed

En wist je dat carbid schieten ook valt onder ons culturele erfgoed!