BOLLENSTREEK – Bloemencorso Bollenstreek. De wereld om ons heen verandert in razend tempo. Bewuste levensstijlen veroveren een plek in de dynamiek van alledag. Innovaties helpen ons in de zoektocht naar gezondheid en geluk. Laat u daarom overspoelen met blijdschap door de geuren en kleuren van het Bloemencorso Bollenstreek.

Het corso neemt de bezoeker mee op reis door een Veranderende Wereld. Volg het bloemenspektakel van de Bollenstreek van 10 tot 14 april, een evenement voor jong en oud.

 

Bloemencorso Bollenstreek

 

Bloemencorso Bollenstreek

Changing World

 

60 optocht-eenheden
-18 praalwagens
-4 muziekcorpsen
-32 personenwagens
-2 muziekwagen
-4 servicewagens

Langs de gehele route is er voldoende ruimte voor de vele honderdduizenden bezoekers en er zijn tribuneplaatsen te boeken. De ontwerpen van de praalwagen zijn gemaakt onder verantwoordelijkheid van het ontwerpteam Jack van der Ende en Eric Pannenborg. De nieuwe deelnemer Specsavers, zorg voor ogen, heeft de primeur om de enige landelijke partij te zijn die aan het corso deelneemt. Omroep MAX zal, evenals vorige jaren, een en ander op televisie uitzenden.

 

Bloemencorso Bollenstreek

 

Programma

Woensdag 10 en donderdag 11 april zijn de opbouwdagen in de hallen van De Leeuw Flowerbulbs aan de Rijksstraatweg in Teylingen.
Vele honderden vrijwilligers zijn dagen bezig om de praalwagens in de bloemen te steken. Het is mogelijk om dit van dichtbij mee te beleven.
Vrijdagavond 12 april rijdt het corso feestelijk verlicht door Noordwijkerhout.
Zaterdag 13 april rijdt het Bloemencorso zijn 40 km lange route van Noordwijk naar Haarlem. Dit jaar wordt voor het eerst ook door Heemstede gereden.
Zondag 14 april zijn de praalwagens te bezichtigen in Bloemenstad Haarlem.

 

Bloemencorso Bollenstreek

 

Een 40 kilometer lange tocht van heerlijk geurende hyacinten, tulpen en narcissen.

De officiële opening van het corso wordt gedaan door Nederlands elftalspeler bollenstreek-inwoner, Dirk Kuyt. Hij zal in Noordwijk het corso ‘wegschieten’.

 

Er reed dit jaar ook een bloemencorso door het Dafeng Holland Flower Park in China. De organisatie van het bet Bloemencorso Bollenstreek werd uitgenodigd om het te ondersteunen en bij te wonen.

Kijk voor meer informatie op www.bloemencorso.info

 

 

Bloemenradar

Met bloemenradar.nl en flowerradar.com weet u precies waar u moet zijn. Dagelijks, gedurende het seizoen, worden de dan bloeiende bollenvelden gevolgd om toeristen te helpen met het bepalen van hun fiets- en wandelroute.

www.bloemenradar.nl

 

Foto-credits: Bloemencorso Bollenstreek, 2018, fotograaf Sven van der Vlugt.