LEERSUM – Het bloemencorso Leersum is het kleurrijkste en grootste evenement van de gemeente Utrechtse Heuvelrug dat ieder jaar op de 3e zaterdag van augustus wordt gehouden. Prachtige praalwagens met dahlia’s, muziekkorpsen, dweilorkesten, braderie, kunstmarkt, corsotrein, kermis, horecaplein, kinderentertainment, rondrit van prachtige cabrio’s, vuurwerk en de feestavond op het kerkplein.

Bloemencorso

Bloemencorso_leersum_2015_2    Bloemencorso_leersum_2015_3

Start: zaterdag om 14.00 uur
De stoet rijdt twee keer over het parcours. De start is op de Englaan. Daarna rijden de wagens langs de tribune op de Scherpenzeelseweg richting Rijksstraatweg. Bij de stoplichten gaan ze rechtsaf de Lomboklaan in, om vervolgens weer rechtsaf de Koningin Julianalaan in de rijden. Aan het eind van deze laan beginnen ze aan hun tweede ronde.
Tijdens deze doorkomst bij de tribune worden de prijswinnende wagens bekend gemaakt. Volgens traditie mag de wagen die het hoogst geklasseerd is, stoppen bij de tribune om deze overwinning met het publiek te vieren.

Tenstoonstellingsdag
Zondag van 11.00 tot 17.00 uur worden alle praalwagens en overige van belang zijnde corso-attributen tentoongesteld op de Englaan, Scherpenzeelseweg en Kerkplein.

Zie ook: www.bloemencorsoleersum.nl