LISSE – In het weekend van 16, 17 en 18 december staat het kasteel in het teken van kerst. Traditiegetrouw wordt Kasteel Keukenhof in de maand december weer volledig in kerstsfeer gebracht. Het thema is dit jaar 375 jaar Kerst.

Kasteel Keukenhof

De muzikale omlijsting wordt in het weekend opgeluisterd door a capella muziek van diverse koren. Het op het landgoed gelegen Restaurant Tante Alie is eveneens geheel in kerstsfeer en verwelkomt de bezoekers graag voor koffie of lunch.

kerstkeukenhof1    kerstkeukenhof3

Kerstversiering door de eeuwen heen
De viering van 375 jaar Kerst op Kasteel Keukenhof is een tentoonstelling over kerstversiering door de eeuwen heen. Met prachtig gedekte tafels en rijk gedecoreerde kerstbomen kunnen bezoekers kennis maken met de wijze waarop de adel kerst vierde. Kasteel Keukenhof oogt als een echt bewoond huis. Het is net alsof de adellijke familie buiten een winterse wandeling maakt en de bezoeker stiekem een kijkje in het kasteel mag nemen om te ervaren hoe dit jaar de kerst op het kasteel gevierd wordt. 

kerstkeukenhof2

Kinderen
Kinderen kunnen tijdens Kerst op Kasteel Keukenhof genieten in de Kinderboerderij Poelepetaat. Een kijkje nemen in de weide bij de nieuwsgierige geitjes, knuffelvarkens en lieve shetlanders of lekker knuffelen in de stal bij de konijntjes.

Praktisch
Het kasteel is geopend van 11.00-16.30 uur. Op zondag 18 december is het kasteel van 13.00 tot 16.30 uur te bezichtigen. 

intro-foto: rgb stock, gabriel77, Gabriel