4 Onderhoudstips voor kunstbloemen – Ondanks de minimale zorg die kunstbloemen nodig hebben in vergelijking met hun natuurlijke tegenhangers, is een beetje onderhoud essentieel om de schoonheid te behouden en een langdurige levensduur te garanderen. Volg deze 4 eenvoudige onderhoudstips op en geniet jarenlang van een levensechte uitstraling.

4 Onderhoudstips voor kunstbloemen

Tip 1: Stofvrij houden

Regelmatig stof verwijderen is cruciaal om je zijden kunstboeket levendig te houden. Stofophoping op bloemblaadjes en bladeren kan na verloop van tijd een doffe uitstraling geven. Gebruik een zachte, pluisvrije doek of een plumeau om voorzichtig stof te verwijderen en herstel de kleuren. Als alternatief kun je een föhn op de koele stand gebruiken om stof van lastig bereikbare plekken weg te blazen.

Tip 2: Vermijd direct zonlicht

Kunstbloemen kunnen vervagen als ze worden blootgesteld aan direct zonlicht. Behoud de levendige kleuren door ze op een plek te zetten met indirect of geen zonlicht. Overweeg het gebruik van speciale UV-beschermende sprays om de kleur integriteit te behouden als direct zonlicht onvermijdelijk is. Zo blijven je zijden bloemen jarenlang fris en levendig.

4 onderhoudstips voor kunstbloemen

De zijden bloemen worden blaadje voor blaadje, bloem voor bloem, met minutieuze aandacht voor detail en ambachtelijk meesterschap met de hand vervaardigd.

Tip 3: Herstel loszittende bloemen of bladeren

Als bloemen of bladeren los beginnen te raken, gebruik dan geschikte lijm om ze stevig vast te zetten. Breng een kleine hoeveelheid lijm aan op het uiteinde van de steel en druk deze voorzichtig op zijn plaats. Regelmatige controles en zorgvuldig vastzetten zorgen ervoor dat je bloemen in perfecte staat blijven.

Tip 4: Voorzichtig opbergen

Wanneer je kunstbloemen gedurende langere tijd niet gebruikt, berg ze dan voorzichtig op in een doos of speciale hoes. Dit voorkomt stofophoping en beschermt tegen mogelijke beschadigingen. Plaats de bloemen voorzichtig in de doos of hoes om vervorming te voorkomen, zodat ze hun oorspronkelijke vorm en schoonheid behouden, zelfs bij langdurige opslag.

Op zoek naar een prachtig zijden boeket? Kijk dan eens op Bloomzy!

Het onderhoud van kunstbloemen mag dan minder veeleisend zijn dan dat van echte bloemen, maar met zorg en aandacht behouden ze vele jarenlang hun prachtige uitstraling, waardoor je er keer op keer van kunt genieten.

Wil je meegaan met de trend van 2024, kies dan voor blauw- en wittinten.