Bloembollenpakketten voor basisscholen – Vanaf 1 mei kunnen basisscholen zich inschrijven voor een gratis bloembollen-pakketten van Bulbs4Kids. Bulbs4Kids is een internationale campagne voor basisschoolkinderen om kinderen op een interactieve en spannende manier kennis te laten maken met bloembollen. Er zijn 2.450 pakketten beschikbaar, waarvan 400 voor Nederlandse basisscholen.

Bloembollenpakketten voor basisscholen

Groen is gezond

Steeds meer onderzoeken bevestigen de positieve invloed van natuur op de gezondheid. Spelen in en met een natuurlijke omgeving draagt bij aan een evenwichtige en gezonde ontwikkeling van kinderen. Het maakt kinderen creatiever, slimmer én fitter. Alleen is de afstand tussen mens en natuur door de verstedelijking nog nooit zo groot geweest als nu.
Voor Bulbs4Kids is dit de reden om 2.450 gratis Bulbs4Kids-pakketten aan te bieden aan basisscholen in Nederland, Duitsland, Engeland en Canada, zodat kinderen samen met hun klasgenoten bloembollen kunnen ontdekken.

Bulbs4Kids

Bulbs4Kids

Hoe werkt het?

Met het Bulbs4Kids-bloembollenpakket maakt de klas kennis met bloembollen. Het pakket heeft alle ingrediënten om op een educatieve manier kinderen te laten zien en ervaren hoe bloembollen uitgroeien tot kleurrijke bloemen. In het pakket zitten verschillende soorten bloembollen, schepjes, plantenstekers, werkboekjes en een lesondersteuning voor de docent. Aan Bulbs4Kids is ook een leuke foto- en videowedstrijd verbonden. Dat maakt het planten van de bollen nóg spannender! De hoofdprijs is de Gouden Bloembol 2018.

Inschrijven

Deelnemen aan Bulbs4Kids is eenvoudig. Meesters en juffen schrijven hun klas in op www.bulbs4kids.com voor een gratis bloembollenpakket. Zij krijgen hier een bevestiging van en ontvangen in het najaar, als het plantseizoen begint, het Bulbs4Kids-bloembollenpakket.

Kinderen

Aan deelname zijn wel voorwaarden verbonden. De bloembollenpakketten voor basisscholen zijn geschikt voor kinderen van 6-12 jaar (groep 3 t/m 8), de bloembollen-pakketten worden alleen weggegeven aan basisscholen in Nederland, er wordt 1 pakket per basisschool weggegeven, en op is op.

Bulbs4Kids

Initiatief van iBulb

Bulbs4Kids is een initiatief van iBulb, de promotieorganisatie voor de bloembollensector. Het is het vierde jaar op rij dat iBulb deze campagne mogelijk maakt voor basisscholen.

Deze bloembollen-campagne wordt jaarlijs gehouden.