HONSELERSDIJK – Cymbidium. Cymbidium bloeit wekenlang in een toorts met rode, paarse, roze, oranje, gele, groene of tweekleurige bloemen die soms een lichte, aangename geur hebben.
De orchidee is er in mini en normaal tot een beeldige binnenstruik. Soms zie je hem zelfs als hangplant. Wat Cymbidium extra begerenswaardig maakt, is dat het een seizoensproduct is, alleen verkrijgbaar in najaar en winter. Cymbidium is daarom de woonplant van de maand oktober.

Dit artikel is verzorgd door Mooiwatplantendoen.

Cymbidium

Evenwicht

Als woonplant past Cymbidium met het prachtige evenwicht tussen het rijke groen aan de onderkant en de weelderige bloemen aan de bovenkant bij de 2019 stijltrend waarin het gaat om balans. Groen en kleur als tegenwicht in een woonomgeving die steeds meer technologische snufjes bevat.

5 goederedenen om voor Cymbidium te gaan:

1- Je hebt door het blad héél veel plant aan een Cymbidium.
2- De orchidee bloeit lang en rijk en blijft er mooi uitzien.
3- Het is een woonplant met een absolute wauwfactor.
4- Makkelijk in de omgang, kan op een lastig plekje staan.
5- Cymbidium helpt de lucht in huis schoon te houden. 

cymbidium reden

Verzorgingstips Cymbidium

  • Cymbidium staat het liefst op een plek waar indirect licht valt.
  • In tegenstelling tot veel andere orchideeën heeft Cymbidium een echte kluit. Eens in de twee weken dompelen, half uurtje laten staan, laten uitlekken, klaar.
  • Plantenvoeding kun je in het dompelwater doen.
  • Heb je een heel grote Cymbidium, dan kun je hem eens per week een scheutje water geven, maar niet zoveel dat de wortels permanent in het water staan.
  • Is Cymbidium uitgebloeid, snij dan de bloemstengel eruit. Zet de plant licht en koel weg, dan is de kans groot dat hij een nieuwe stengel produceert. 

Woonplant van de maand

De ‘Woonplant van de maand’ is een initiatief van het Bloemenbureau. Maandelijks kiest het Bloemenbureau in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant die het opvallend goed doet bij de consument, of juist (nog) niet zo bekend is, maar wel potentie heeft om het goed te doen in de woonkamer. 

Voor meer informatie zie: www.mooiwatplantendoen.nl 

Nog meer Cymbidium, kijk dan op GroenVandaag.