5 tuintips – 
Met 5 tuintips maken de tuinmerken WOLF-Garten, Robomow en Cub Cadet het tuinieren gemakkelijker en leuker. De tuin heeft in de zomer extra aandacht nodig om gezond te blijven. Met deze to do lijst weet je zeker dat je alles geregeld hebt voordat je straks op vakantie gaat. Voor vertrek alles snoeien en opruimen, tijdens je afwezigheid toch het gazon bijhouden en bij terugkomst het blad opruimen en het gras voeden.

5 Tuintips

Dit artikel is verzorgd door WOLF-Garden, Robomow en Cub Cadet.

tuintips

Tuintips voor vertrek

To do 1: snoeien doet groeien

Zorg dat je voor vertrek alle voorjaarsplanten terug hebt gesnoeid en dat oude takken verwijderd zijn.  De WOLF-Garten RR4000 Premium Plus snoeischaar zorgt ervoor dat takken  ‘schoon’ worden afgeknipt zodat ze gezond blijven dankzij de superscherpe papegaaienbek messen. Deze messen zorgen ervoor dat de takken extra snel herstellen. De schaar heeft een comfortabele handgreep met softinzet en de snijkop is onder een hoek van 30 graden geplaatst om overbelasting van de pols te voorkomen.

tuingereedschap

To do 2: opgeruimd staat netjes

Het voornemen om de schuur nu eens echt op te ruimen? Met het WOLF-Garten multi-star® systeem is dat een makkie. Niet alleen kun je zo eenvoudig alle tools aan de wand klikken, je hebt ook nog eens minder stelen nodig.

Het was in de zomer van 1982 dat Otto Wolf het multi-star® systeem in zijn garage bedacht. Voor iedere tuinklus had hij een ander product nodig en dit paste simpelweg niet meer aan de wand, dat moest toch slimmer kunnen. De oplossing? Eén basissteel waarop je een hulpstuk naar keuze klikt. Het duurzame WOLF-Garten multi-star® systeem bestaat inmiddels uit 90 delen en is in miljoenen garages, schuren en tuinhuisjes te vinden.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Opgeruimd staat netjes

robotmaaier

Tuintips tijdens de vakantie

To do 3: robotmaaier instellen

Terwijl je op vakantie bent de robotmaaier op ingestelde tijden het gras laten maaien. Deze stijlvolle Robomow RX20 is geschikt voor tuinen tot 300m2 en is voorzien van anti-diefstalbeveiliging. De Robomow RX20 maait met grote precisie, zelfs de randen van het gazon.

Weer thuis tuintips

To do 4: beauty maskertje voor het gazon

Weer terug van vakantie kan het gras wel wat extra aandacht gebruiken in voorbereiding op het najaar. Voed het gras aan het einde van de zomer met de WOLF-Garten Gazonmest Herfst.  Dit vermindert de kwetsbaarheid van het gras, versterkt de celstructuur en verbetert het incasseringsvermogen.

tuintipsTo do 5: alle bladeren verzamelen

Als je terug bent van vakantie verwijder je al het blad gemakkelijk in één keer met de 80V Cub Cadet LH3 EB bladblazer die op accu werkt. Snoerloos, stil en superkrachtig.

De accu van de LH3 EB is bovendien ook te gebruiken voor de andere tools in de 80V serie, zoals de Cub Cadet 80V heggenschaar en gazontrimmer.

De producten van WOLF-Garten en Robomow zijn verkrijgbaar bij tuinspeciaalzaken, doe-het-zelf winkels, tuincentra en online winkels. Cub Cadet is verkrijgbaar bij gespecialiseerde dealers.

Kijk voor meer informatie op www.wolf-garten.nl, www.robomow.nl  en www.cubcadet.nl.