Opgeruimd staat netjes – Wij leven in een klein landje. De grond waarop gebouwd mag worden is schaars en dat zie je bij elke nieuwbouw of herbouw terug. De ruimte wordt beter benut.. het wordt voller, ons eigen stukje grond bescheidener.

Opgeruimd staat netjes

Volgens gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) was in 2020 de gemiddelde oppervlakte van een tuin in Nederland ongeveer 131 vierkante meter. Op dat aantal vierkante meters tuin moet het buitenleven van veel Nederlanders dus gebeuren. Dat vraagt om slim met de beschikbare ruimte om te gaan. Concreet betekent dit, waar laat ik al mijn spullen. Een tuinberging biedt uitkomst. Voor iedereen, zeker een gezin met kinderen, is het enorm handig zo’n tuinberging voor opslag van tuingereedschap, grasmaaier, fietsen, speelgoed en andere buitenaccessoires. De extra opbergplaats houdt je buitenruimte netjes en beschermt je spullen tegen weersinvloeden, zoals regen en sneeuw.

Er zijn veel verschillende vormen van tuinbergingen beschikbaar, van kleine schuren tot kussenboxen, van garage tot opbergbanken. Alles om er voor te zorgen dat je voldoende bewegingsruimte houdt. En… opgeruimd staat netjes.

Opgeruimd staat netjes

Hoe maak ik mijn tuin groter?

En er zijn nog meer manieren om een kleine tuin groter te laten lijken.

1- Creëer diepte

Maak gebruik van lagen en creëer diepte in je tuin. Plaats bijvoorbeeld planten en bloemen van verschillende hoogtes en dieptes. Dat maakt de tuin ook spannender.

2- Gebruik spiegels

Spiegels in de tuin geven de illusie van extra ruimte. Zeker als een spiegel op een strategische plek op een muur of schutting hangt.

3- Kies de juiste kleuren

Kies voor lichte en heldere kleuren in de tuin. Bijvoorbeeld witte of pastelkleurige bloemen en planten.

4- Maak gebruik van perspectief en zichtlijnen

Trek de aandacht naar een bepaald tuinaccessoire. Op blokkeer juist een zichtlijn met een trellis.

5- Gebruik potten en bakken

Met potten en bakken kun je planten en bloemen op plaatsen zetten waar normaal gesproken geen groen staat.

6- Speel met hoogte

Door het plaatsen van verticale elementen, zoals klimplanten, een pergola of een verticale tuin, kan je extra ruimte creëren en de tuin groter laten lijken. Plaats wat hogere planten achter in de border, zodat de tuin ‘oploopt’.

Dus, zoals gezegd… denk eens aan de extra opbergruimte van een tuinberging. Houd de tuin opgeruimd. Een opgeruimde tuin lijkt groter en ruimer. Met een tuinberging kan je je tuin ook nog eens verfraaien.

LEESTIP: Lees ook deze tuintips: 5 tuintips voor een maximaal resultaat