6 Stylingideeën chrysant – Met het rijke en gevarieerde assortiment van chrysant kun je elke trend aan. Er zijn meer dan 1001 mogelijkheden voor creatieve toepassingen met deze alleskunner. Creatief directeur Manfred Hoffmann, van de Duitse bloemistenvereniging FDF, ontwikkelde samen met de Duitse bloemenarrangeur Oliver Ferchland zes nieuwe stylingideeën met chrysanten, passend bij de voorjaar- en zomertrends voor 2022. Het resultaat is praktisch, commercieel en vol inspiratie.

6 Stylingideeën chrysant

Trend: Colour Combine

De trend ‘Colour Combine’ staat voor diversiteit. Heldere vormen worden gecombineerd met koraaltinten en oker. Ook frisgroen en wit passen hierbij. Combineer chrysanten in verschillende vormen en formaten met een bloem of blad met een totaal ander gevoel; niets is te gek. Natuur speelt in dit thema een grote rol, net als duurzaamheid. Vintage en retro-achtige ronde vormen, raffia en gerecyclede materialen passen ook goed in deze trend.

6 Stylingideeën chrysant

Vier diversiteit

Dit arrangement viert diversiteit in haar vormen, maten en kleuren! De tweekleurige chrysanten trekken de aandacht. De basis van groene, donkerroze en zalmkleurige santini’s, koraalkleurige troschrysanten en zalmkleurige pluischrysanten zorgen voor een harmonieus geheel. Vul aan met Celosia en mooi groen blad voor een tropisch tintje.

lenteboeket

De lente maak je zelf

Groene, witte en zalmkleurige chrysanten stralen samen met asparagus in deze handgemaakte potten van papier maché. Het natuurlijke, handgemaakte gevoel draagt bij aan het lentegevoel en door het spelen met verschillende hoogtes ontstaat er een prachtig voorjaarstafereel.

chrysanthemum

Vuurwerkboeket

Dit spetterende boeket met pluischrysanten in de hoofdrol zorgt voor vuurwerk! Het groen van de Alocasia- en Sanseveriabladeren en het rood van de geverfde raffia zorgen voor een ware kleurexplosie. Het geheel wordt aangevuld met tweekleurige troschrysanten en, zalmkleurige santini’s.

Trend: Yelling Yellow

Zon, zon en nog eens zon! Deze vrolijke, zonnige trend bevat veel motieven uit de jaren 70 en droogbloemen en/of grassen zijn een must. Het kleurenpalet bestaat uit lichte kleuren met verschillende tinten geel, vervaagde kleuren en texturen. Creaties en boeketten in boho- en hippiestijl zijn populair, net als aquarellen en licht kleurverloop. Dit alles geeft iedere creatie een zomers en licht karakter vol zonkracht.

geel boeket

Zonnegroet

Deze creatie is een ode aan de zon! Gele chrysanten, gedroogd bamboeblad, strobloemen en grassen vormen een zonnig en natuurlijk geheel. De bovenkant van de vaas wordt op natuurlijke wijze omhuld door maisbladeren, waardoor je van onder tot boven kunt genieten van deze prachtige creatie.

chrysanthemum

Zonsopkomst

Dit vrolijke boeket doet denken aan een zonsopkomst. Het boeket staat rechtop waardoor het visuele spektakel van een echte zonsopkomst geëvenaard wordt. Felgele pluischrysanten en kleine santini’s vormen een speels contrast, zowel in formaat als in tinten geel.

geel boeket

Zonkracht

Deze krachtige creatie is een echte eyecatcher. Ga aan de slag met gele chrysanten in verschillende tinten en vormen, strobloemen, gedroogde materialen en bevestig aan een plafond; wauw!

Nog meer stylingsideeën met chrysanten, speciaal voor de kerstperiode.

Meer over chrysanten op www.justchrys.com.