Zonnepanelen nemen – De energieprijzen hebben de populariteit van zonnepanelen een forse duw in de rug gegeven. Voor het bewijs hoef je alleen maar naar de daken te kijken in je eigen woonomgeving. Waarom overweeg je ook niet om megasolar zonnepanelen te plaatsen? De plaatsing zelf is een dag werk en de leverancier maakt op basis van je jaarlijkse stroomverbruik een berekening van het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt. Hierbij 8 redenen om ook zonnepanelen te nemen.

Zonnepanelen nemen

8 redenen

1- Lagere energierekening

De groene stroom die je opwekt met zonnepanelen kan je direct zelf gebruiken. Minder stroom afnemen, betekent minder voor stroom betalen.

2- Kortere terugverdientijd

De prijs van zonnepanelen is de afgelopen jaren flink gedaald. De tijd om de investering in zonnepanelen terug te verdienen is dan ook een stuk korter geworden.

3- Hoger rendement

De solar techniek heeft de laatste jaren grote ontwikkelingen doorgemaakt, waardoor de kwaliteit van de huidige zonnepanelen goed is. De efficiënte is hoog en de materialen gaan lang mee. De beste panelen hebben een certificaat en of dragen een keurmerk. Het TÜV-keurmerk is de garantie dat het werkelijke vermogen klopt met het vermelde vermogen.

4- Tegemoetkoming overheid

Om duurzaam energieverbruik te stimuleren heeft de overheid allerlei tegemoetkomingen in het leven geroepen om de aanschaf van zonnepanelen aantrekkelijk te maken. Bijvoorbeeld de teruggave van BTW. Je kunt de BTW over de kosten voor de aanschaf en installatie van de zonnepanelen bij de belastingdienst terugvragen. De Belastingdienst ziet je namelijk als ondernemer, omdat je met de zonnepanelen stroom levert aan het elektriciteitsnet.

5- Collectieve inkoop

Collectieve inkoop van zonnepanelen kan voordelig zijn en de betrouwbaarheid van de aanschaf verhogen.

6- Gunstiger energielabel

Zonnepanelen zorgen voor een gunstiger energielabel van je huis en maken je huis m.eer waard. Dat betekent ook dat je WOZ-waarde toeneemt. Gunstig bij verkoop van je woning.

7- Installeren in een dag

Het installeren van zonnepanelen neemt maar een dag in beslag. De overlast van plaatsing is dus beperkt. Laat je zonnepanelen in de herfst of winter installeren, dan profiteer je het eerste jaar maximaal van de vroege zonnedagen.

8- Bijdragen aan een beter milieu

Met zonnepanelen voorzie je op een duurzame manier in je energie en neemt je belasting van het milieu af.

Zonnepanelen nemen is verstandig. Goed voor portemonnee en milieu.