Flower Festival Aalsmeer – Op zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018 wordt de vijfde editie van Aalsmeer Flower Festival gehouden. Het evenement laat bloemen en planten op hun mooist zien en verrast bezoekers met toepassingen in kunst en cultuur, design en food. Aalsmeer Flower Festival speelt zich af op twee locaties in Aalsmeer. Er zijn activiteiten voor jong en oud, demonstraties, workshops, bijzondere tentoonstellingen en er is live muziek en lekker eten en drinken. Het festival viert in 2018 het eerste lustrum en dat staat garant voor een extra feestelijk tintje.

Flower Festival Aalsmeer

Bloemenlust

aalsmeer flower festival

Voormalige bloemenveiling

In de voormalige bloemenveiling Bloemenlust (nu The Beach, Oosteinderweg) beelden arrangeurs het feestthema uit in objecten met bloemenarrangementen.

Hana Ike Battles

Hier vinden ook de Hana Ike Battles plaats: korte, snelle wedstrijden tussen bloemstylisten naar Japans voorbeeld. Speciaal voor het festival komen twee Japanse toparrangeurs naar Aalsmeer, waar zij de strijd aanbinden met Nederlandse bloemsierkunstenaars. Kinderen en volwassenen kunnen in Bloemenlust ook aanschuiven voor allerlei workshops. Daarnaast zijn er presentaties van kunstenaars, het groene onderwijs en sierteeltbedrijven en kunnen bezoekers een rondleiding volgen door het oude veilinggebouw.

aalsmeer flower festival

Historische Tuin

De andere locatie is tuinbouwmuseum de Historische Tuin, gelegen op een prachtige akker aan het water in Aalsmeer-Centrum (Praamplein). In het museum is tijdens het festival onder meer een tentoonstelling met de mooiste en nieuwste rozensoorten. In de veilingzaal worden publieks-veilingen gehouden. Ook zijn er bijzondere optredens en exposities. In de kassen van het museum worden nog vele oude, geurende bloemsoorten gekweekt.

aalsmeer flower festival

Data & Openingstijden
Zaterdag 16 juni en zondag 17 juni van 11.00 tot 17.00 uur.
Tickets kosten € 7,50 en zijn het hele weekend geldig. Voor kinderen t/m 14 jaar is de entree gratis. Met een ticket kan tevens gebruik worden gemaakt van de pendelbusjes tussen de locaties en van de watertaxi’s, die een vaartochtje maken van ongeveer een half uur van de ene naar de andere locatie.

Locaties
Bloemenlust The Beach
Oosteinderweg 247, Aalsmeer

Historische Tuin
Praamplein, Aalsmeer

Meer informatie op www.aalsmeerflowerfestival.nl

En Aalsmeer heeft nog meer te bieden op het gebied van bloemkunst. Bijvoorbeld het Flower Art Museum onder de watertoren. Daar worden doorlopend prachtige kunstexposities gehouden

Foto-credits: Arjen Vos (foto 1 en 2 van bovenaf) en Jaap Maars (foto 3).