AALSMEER – Vanaf vrijdag 6 juli is Aalsmeer een museum rijker: Het Flower Art Museum. Het museum zet bloemen in de kunst centraal.
Het thema bloemen in de kunst is van alle tijden. Dat is straks te zien in het Flower Art Museum, wat een nieuwe bezienswaardigheid wordt in bloemenhoofdstad van Nederland: Aalsmeer. Het museum is een lofzang op bloemen, planten en natuur, maar dan in de hedendaagse kunst.

 

flower art museum

werk: Blauwe Anemoon
kunstenaar: Robin Noorda

 

Flower Art Museum

In het Flower Art Museum worden wisseltentoonstellingen georganiseerd met Nederlandse en buitenlandse kunstenaars. Naast een grote solo- of duotentoonstelling is er elk kwartaal een thema-expositie te zien met werk van uiteenlopende kunstenaars. Daarnaast biedt het museum plaats aan het Amsterdamse kunstenaarscollectief Tropisme.
Ook worden er workshops en lezingen gehouden en komt er een educatief programma voor het basisonderwijs.
De eerste grote tentoonstelling is van de Nederlandse kunstenaars Reinoud van Vught en Seet van Hout.

 

flower art museum

werk: zonder titel
kunstenaar: Reinoud van Vught

 

Eerste museum in de wereld

Het museum komt in de voormalige reinwaterkelder van Aalsmeer aan de Westeinderplassen, recht tegenover de markante watertoren. Met een binnenruimte van 1.000 vierkante meter, een beeldentuin van dezelfde omvang en ruime parkeergelegenheid leent deze plek zich bij uitstek voor de vestiging van een museum.
Voor zover bekend is het Flower Art Museum het eerste museum ter wereld dat volledig in het teken staat van kunst geïnspireerd op bloemen en planten.

 

flower art museum

Watertoren Aalsmeer

Bloemenhart

Dat Aalsmeer als vestigingsplaats is gekozen, is uiteraard geen toeval. In Aalsmeer staat de grootste bloemenveiling ter wereld. Het dorp nabij Amsterdam en Schiphol staat sinds jaar en dag bekend als het kloppend hart van de bloemenwereld. Het Flower Art Museum komt voort uit een particulier initiatief. Het museum heeft de ambitie op termijn een eigen collectie op te bouwen.

 

Het Flower Art Museum aan de Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer is vanaf 6 juli elke vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.flowerartmuseum.nl

Intro-foto:
– werk: Grass Hoppings
– kunstenaar: Margot van de Stolpe