LEDstrip verlichting – LEDstrip verlichting is beschikbaar in allerlei vormen, kleuren en maten. Door deze diversiteit zijn ze toe te passen op oneindig veel manieren. Overweeg je om ledstrips in de tuin te gebruiken? Dan is het gebruik van LED profielen essentieel. Daarnaast is het van belang om met nog een aantal punten rekening te houden. Hieronder geven we nuttige tips voor ledstrip verlichting in de tuin.

LEDstrip verlichting in de tuin

ledstrip verlichting

Wat is LED strip verlichting?

Een LED strip komt normaliter in een strip die voorzien is van 60 lichtpuntjes per meter. Ondanks dat het klinkt als veel lampjes, verbruiken ze vrijwel geen energie. De verlichting is daarnaast beschikbaar in verschillende tinten. In verschillende plekken in jouw huis of in jouw auto wil je andere kleurtemperaturen plaatsen. Met LED verlichting is dit mogelijk. Kies bijvoorbeeld om warme verlichting te plaatsen in een woonkamer maar kies voor een neutraal licht bij praktische toepassingen. Voor in de tuin kan je een lichtkleur kiezen dat past bij jouw tuin en smaak.

tuinverlichting

Geschikt voor buiten

Door de opkomende populariteit van de LED strips, zijn er ook speciale strips op de markt gekomen die geschikt zijn voor buiten. Specifiek gezegd, zijn deze bestendig tegen water. Door deze ontwikkeling zijn de mogelijkheden van LED strips nog veelzijdiger geworden. Plaats ze bijvoorbeeld in en rondom jouw auto, op het terras of rondom het zwembad, om ook in het donker zicht aan te bieden.

In de veranda

Het plaatsen van LED strips onder de veranda draagt bij aan meer sfeer. Led strips zijn op veel manieren in je veranda of overkapping te monteren. Wat dacht je van LED strips rondom het dak of langs het pad richting je veranda. De mogelijkheden zijn eindeloos.

tuinverlichting

Op de oprit

Mocht je de LED strips niet in jouw auto willen gebruiken, maar ben je juist op zoek naar een functionele toepassing gerelateerd aan jouw auto? Plaats dan LED strips op de oprit. Door de waterbestendige strips te gebruiken voorzie je jouw oprit van subtiele verlichting die je de hele avond aan kan laten. Het maakt niet uit hoe laat jij thuis komt van een gezellige avond in de stad, je kan jouw LED strips gewoon aan laten, omdat ze zo duurzaam en energievriendelijk zijn. Ook houdt het dieven op afstand. De LED strips zullen het gevoel geven alsof er altijd iemand bij jouw thuis is, zelfs als het hele gezin op pad is.

Fotocredits
-foto 1: Brenkee op Pixabay.
-foto 2: AbigailGina op Pixabay.
-foto 3: Cee op Unsplash.
-foto 4: Terimakasih0 op Pixabay

Meer over een tuin om van te genieten

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag:

Ben: Vind je tuingeluk in de tuinen van Appeltern

Tuingeluk: een tuin hoeft niet overal te bloeien