Kerst in de kas – Dat bestaat natuurlijk niet… Kerst in de kas. Alhoewel we jaren terug wel een familiefeest gegeven hebben in de kas, waarbij iedereen iets lekkers te eten meenam en wij zorgden voor het warm houden, voldoende drinken en de ambiance. Het werd voor ons allen een geslaagd feest onder het glazen dak en tussen al het groen van de Dracaena`s. Heel waardevol.

Kerst in de kas

dracaena_kerstboomKerstkalkoen

Rond kersttijd kàn het druk zijn bij ons, maar dat hoeft niet. Meestal is de beurt aan andere sierteeltproducten, zoals de Kerstster, Amaryllis en Helleborus…  en uiteraard de kerstboom. Mensen met wie we werken, maken graag van de gelegenheid gebruik om rond Kerst en Oud & Nieuw wat vrije dagen op te nemen voor vakantie of gewoon rustigjes aan thuis. Nadeel is wel dat als er dan toch een grote bestelling komt, wat goed nieuws is, wij als kleiner team dubbel zo hard lopen en dus min of meer “hijgend” aan de kerstkalkoen zitten.

Kerst? Dracaena kerstboom!

Dit jaar hebben we weer eens een kerstfoto in de kas gemaakt met alle mensen met wie we werken. Bij een niet alledaagse boom, al zeg ik het zelf. Een boom gemaakt van Dracaena Dorado. Op een frame van gaas en daarin dus de Dorado gestoken met als resultaat een fantastische kerstboom.

De Dorado was aan de beurt voor gewasonderhoud. Alle stekken die niet voldoen aan de onze eisen snijden we eruit en gooien we weg. Normaal gesproken dan. Dit jaar dus niet. Alle weggesneden stekken zijn nu stuk voor stuk onderdeel van deze unieke kerstboom. “One of a kind”. Lampjes, kerstballen en Tillandsia als engelenhaar erin en de sfeer is daar.

Goud omrand

Wist u dat Dorado verguld betekent. Goud omrand…! Dat vind ik wel heel toepasselijk. Met z’n allen rond de boom is een fijn gevoel. We hebben er samen weer een mooi jaar op zitten. Nu op naar de kerstsfeer en straks het nieuwe jaar.

Rest me nog jullie allemaal een fijne Kerst te wensen en dat 2016 maar een jaar mag worden vol inspiratie en creativiteit, gezondheid en geluk en een mooie januarimaand met… 

Tot de volgende keer.

Agnes

Agnes

Dit is de 9-de aflevering uit mijn blog: Mijn leven als tuindersvrouw.

Agnes van der Linden Scheffers runt samen met haar man Ruud Dracaena-kwekerij ’De Plaats’.
Zij selecteren, vermeerderen en kweken al meer dan 25 jaar Dracaena fragrans die onder de naam Dragontree verkocht worden aan kwekers, exporteurs en handelaren over de hele wereld.
Voor GroenVandaag schrijft Agnes haar blog om te laten zien hoe het leven van een tuindersvrouw eruit ziet.