Airco oplossing – De gevolgen van de klimaatveranderingen merken wij in Nederland ook. Steeds vaker worden we geconfronteerd met extreem weer: stortregens, zware stormen of juist lange drogere en hete perioden. Wat dat laatste betreft… wel eens aan een energiezuinige airco gedacht?

Airco oplossing

De Nederlandse zomers worden droger en warmer. Het aantal zomerdagen, dat zijn dagen waarop de temperatuur 25 graden of hoger is, stijgt. Dat is buiten bijzonder aangenaam, maar binnen levert dit voor steeds meer mensen problemen op. Bijvoorbeeld in de (ouderen)zorg, bij detaillisten, en ook bij mensen die thuiswerken en ondernemers met kantoor aan huis.

airco oplossing

Foto, Drew Dau, op Unsplash

Warmste zomer ooit

De zomer van 2022 was de warmste zomer ooit gemeten in Europa en na 2020 was 2022 het warmste jaar, volgens van Copernicus, het klimaatbureau van de Europese Commissie. Afgelopen zomers schoten de verkopen van airco’s dan ook door het dak. Wie had ooit kunnen denken dat een energiezuinig airco geen luxe is?! Maar het veranderende klimaat heeft nadelige invloed op onze gezondheid, zoals toenemende luchtwegenproblemen en opspelende allergieën.

Binnenklimaat

Behalve dat je je met een airco beter voelt, omdat ze schone gefilterde lucht produceert en dus het binnenklimaat verbetert, bespaar je met een zuinige ook op je energierekening en draag je bij aan het milieu door een lagere co2 uitstoot. De moderne airco doet daarnaast in stilte zijn werk, wat fijn is voor wie zich moet concentreren op werk of studie.

Omgekeerd

Moderne airco’s kunnen met behulp van een slimme warmtepomp ook omgekeerd werken. Behalve koelen in de zomer, verwarmen in de winter, wanneer er koude lucht van buiten wordt omgezet voor warme lucht binnen. Het systeem wordt zo ingesteld dat de warmtebron pas wordt aangesproken als een ruimte wordt betreden. Vooral in voor- en najaar kan dit een uitkomst zijn. Het is de moeite waard om je te verdiepen in deze alternatieve -geen gas- manier van verwarmen.

binnenklimaat

Luchtzuiverend

Planten zijn geen warmtebronnen, dat wil zeggen, ze geven niet daadwerkelijk warmte af al hebben ze wel dat psychologische effect; een groene ruimte ervaren wij als een warme ruimte. Wat veel planten wel degelijk kunnen, is ons binnenklimaat verbeteren door de lucht te zuiveren.
Wie een gezonder binnenklimaat wil, kan luchtzuiverende kamerplanten aanschaffen. Die geven niet alleen zuurstof af maar filteren tevens onzichtbare, schadelijke stoffen uit de lucht. Onder het merk Air So Pure wordt zo’n een collectie sterke kamerplanten met uitstekende luchtzuiverende eigenschappen vermarkt. Getest en bewezen door Fytagoras Science, een onafhankelijk wetenschappelijk onderzoeksbureau.

VRAAG: Heb je wel eens van mannenplanten gehoord? Lees dit artikel op Groenvandaag: De plant als vrouwenmagneet