Beste Osteospermum uit zaad – Wie wordt er niet vrolijk van de Spaanse Margriet! Een heerlijke plant voor balkon, terras en border. De bloeier brengt letterlijk het zuidelijke zonnetje in je tuin. En van Osteospermum kun je heel lang genieten.
In Zuid-Afrika is de Osteo een vaste plant waarvan de steel is verhout. Kaapse Margriet, zoals de plant ook wel wordt genoemd, is dus eigenlijk een naam die beter past. In een kouder klimaat, zoals we dat in ons land hebben, valt deze Margriet onder de eenjarigen. In het tuincentrum worden vooral de plantjes verkocht die al vroeg in bloei staan op de tafels. Maar Osteospermum is er natuurlijk ook in zaad.

Beste osteospermum uit zaad

Spaanse margriet

De Spaanse Margriet houdt van de volle zon en kan stralen in een arme, zanderige grond. Om langer van de kleurenpracht te genieten, doe je er verstandig aan om de uitgebloeide bloemen weg te halen, zodat de plant weer nieuwe bloemen maakt. Je kan een handje helpen met geschikte bloemenvoeding. Water geven doe je als de aarde waarin de plant staat bijna droog is. En wie erg aan de plant gehecht is, kan de plant in de herfst terug knippen en vorstvrij laten overwinteren.

De Spaanse Margiet begroet de ochtendzon door haar blaadjes open te vouwen en zakt de zon, dan sluiten de blaadjes zich weer. De bloemen van Osteospermum zijn lieflijk kleurrijk: rood, roze, lila, paars, wit, geel en meerkleurig. Solo of gecombineerd met andere eenjarigen, osteo doet het in beide gevallen goed.

Kijk ook eens naar de viool een iconische voorjaarsbloeier van PanAmerican Seed.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Akila-serie

De Akila serie is qua plantopbouw en zaadkwaliteit de beste Osteospermum uit zaad. Ze evenaart, overtreft alle vegetatieve osteo-series op het gebied van uniformiteit en verleidelijke kleuren. Akila is van nature compact en vertakt bijzonder goed. Telers maken graag gebruik van Akila-zaad om voor ons de beste te planten te leveren.