Violen seizoen. Overal zijn ze te verkrijgen, al vanaf eind februari: de kleurrijke violen. Kleinbloemig, grootbloemig, in hangzakken of op pot. In bijna alle tuinen zijn deze vrolijke voorjaarsbloeiers te vinden. Het violen seizoen is weer begonnen.

Violen-seizoen

PanAmerican Seed

Bij PanAmerican Seed hebben ze alle variëteiten in een vergelijkingsproef gezet. Ieder jaar beoordeelt de veredelaar alle rassen en variëteiten opnieuw, selecteren ze nieuwe soorten en kijken ze hoe ze de producten kunnen verbeteren; samen met hun genetici en klanten. Dit jaar op een nieuwe manier: online.
Van de Sorbet®-serie tot de bekende Cool Wave®: alle violen zijn onder de loep geweest. De beste rassen gaan door voor verder onderzoek en komen wellicht terug als toekomstige introducties. Productmanagers zijn weken in de weer om de beste vergelijkingen en complete beoordelingen te maken.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer
violen seizoen

De kleinbloemige violen serie Sorbet® en Sorbet® XP is een blijvend succes. In de Sorbet XP serie zijn de meest uniform groeiende rassen van de kleinbloemige violen te vinden. De rassen zijn uniform in plantbouw en bloei. Maar ook binnen de Sorbet XP serie komt de uniformiteit terug.

viooltjes

Rose Blotch

Bij PanAmerican Seed vinden ze een kort bloeivenster belangrijk en willen ze dat de prestatie in alle teeltklimaten goed is. Nieuw in deze serie is dit jaar de Rose Blotch: een prachtige viool met een diepe chique rood-paarse kleur. Zijn bloemblaadjes zijn diep van kleur met een mooi licht vlekje in het hart.

viooltjes

Sorbet

Valt een prachtige, interessante viool buiten de Sorbet® XP serie, maar is hij alsnog interessant genoeg voor de markt, dan wordt die opgenomen in de Sorbet® serie. Een goed voorbeeld daarvan is de nieuwe variëteit Viola Sorbet Tiger Eye: een mooi getekende geel-zwarte viool. Een échte eyecatcher in de tuin. De timing is gelijk aan de Sorbet XP, enkel is het bloeiraam wat groter.

Cool Wave

Naast de kleinbloemige violen is er ook gekeken naar de grootbloemige Cool Wave® serie (viola x wittrockiana). De Cool Wave blijft een succesverhaal: er is veel vraag naar deze goed presterende hangviool door zijn geweldige tuinprestatie. Hij bloeit enorm waardoor het een prachtige eyecatcher in een hangpot of balkonbak is maar kan ook goed als bodembedekker zijn werk doen. 
Hij is erg weersbestendig dus perfect in een onstuimig voorjaar. Met beperkt onderhoud blijft deze viool lang goed en mooi van kleur. In de Wave® serie zijn ook in de zomer en in het najaar variëteiten te vinden zoals de Petunia Wave® en Petunia Easy Wave®.

viooltjes

Matrix

Ook de grootbloemige violen Matrix™ zijn bekeken: de Matrix™ F1 serie is geteeld op goede plantbouw en bloemgrootte. Hiermee is een sterke plant ontstaan met goede vertakkingen, een mooie, uniforme plantbouw en bloei met een sterke bloei in het gehele seizoen. Door zijn opvallende bloem, flexibiliteit en voor, – en najaar succes zorgt de Matrix voor populariteit onder de consument.

viooltjes

Frizzle Sizzle

Een van de meest opvallende violen in de kas is de Frizzle Sizzle serie De Frizzle Sizzle en Frizzle Sizzle Mini planten hebben ongewone maar aantrekkelijke bloemen. De gefranjerde bloemen hebben een goede bloeiprestatie en geven een opvallende look aan de violen. In een grote container komen deze soorten het mooist tot hun recht. In het koele seizoen golven de bloemen het meest.

Genoeg aanbod in de violen van PanAmerican Seed: voor alle wensen is er keus.

Kijk ook eens naar deze osteospermum, de iconische zomerbloeier van PanAmerican Seed

viooltjes