Ronald Kolk – Maandagavond 4 september presenteerde bekend couturier Ronald Kolk zijn exclusieve wintercollectie 2017 in Grand Hotel Huis ter Duin. Het extravagante decor – een levend schilderij van anthuriumbloemen, modellen, en kunst – zette de toon voor zijn show: ‘Una Vera Favola Carnevalesca’.

Anthuriums voor Ronald Kolk

Bloemen en Fashion

Dat bloemen en fashion perfect samengaan, was direct bij binnenkomst duidelijk. De exotische uitstraling van honderden anthuriums tegenover de donkere aankleding van de Grote Piquézaal, gaf de catwalk op indrukwekkende wijze kleur en leven.

anthuriums
De kracht van contrast

In een uitdagend, industrieel decor trokken de anthuriums (gearrangeerd door bloemist Jemi uit Amsterdam) sterk de aandacht, en complimenteerden de prachtige nieuwe ontwerpen van Kolk. De schoonheid van Kolks combinatie van klassiek en modern werd ondersteund door de presentatie van de collectie, omringd door een levensgrote voorstelling van vervallen gebouwen.

High fashion meets flowers

Voor de anthuriumkwekers was dit event een gelegenheid om anthuriums op een volledig unieke manier in te zetten. “Tijdens de haute coutureshow van Ronald Kolk werd duidelijk zichtbaar hoe fashion en bloemen elkaar op schitterende wijze kunnen versterken. Het was een spektakel vol dans, zang, vuur en show. Kortom, een perfect podium voor anthuriums, die bekend staan om hun eigenzinnige en uitgesproken looks”, aldus Anthurium-ambassadeur Claudia Broch.

anthuriums

Opbloeiend karakter

De samenwerking met anthuriums en de aankleding van de modeshow kwam tot stand tijdens Kolks presentatie van de couturestukken, bij de feestelijke opening van Keukenhof 2017. Kolk werd gecharmeerd van de sprekende bloem, vanwege de unieke kleuren en karakteristieke vormen van anthuriums; met deze succesvolle show heeft de anthurium wederom laten zien van vele markten thuis te zijn.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Bloggers onder de indruk van Anthurium