De Hartstichting – Op donderdag 8 november ontving de Nederlandse Hartstichting een donatie van € 15.605 van de anthuriumkwekers en -veredelaars. Deze mooie opbrengst is het resultaat van de jaarlijkse Hartstichtingcampagne van de anthuriumtelers.

Donatie voor de Hartstichting

Tijdens de Royal FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer is de cheque overhandigd aan de Nederlandse Hartstichting. Op de IPM Essen in Duitsland wordt de donatie aan de Duitse Hartstichting bekendgemaakt.

anthurium

Onderzoek

“Wat een prachtig bedrag is er opgehaald door de anthuriumkwekers”, spreekt Nienke Schutte van de Hartstichting. “Er worden veel verschillende onderzoeken gedaan, maar dit geld gaat naar het onderzoek naar de symptomen van hart- en vaatziekten bij vrouwen. De verschillen tussen mannen en vrouwen zijn namelijk groot en hier moet veel research naar gedaan worden om de symptomen bij vrouwen sneller te herkennen en hiermee hartziekten te voorkomen. Wij zijn hier heel blij mee. Dit bedrag gaat goed terechtkomen”, aldus Nienke.

Anthuriumharten in actie

Het bedrag is tot stand gekomen door diverse collecte-acties in ziekenhuizen, speciale anthurium Hartstichtingveilingen en de verkoop van actie-anthuriums in de maand september. Van elke verkochte anthurium potplant en snijbloem – herkenbaar aan de Hartstichtingverpakking – ging een gedeelte van het aankoopbedrag naar dit goede doel.

Vanzelfsprekende samenwerking

Anthuriumkwekers zetten zich al grootschalig in voor milieuvriendelijke teelt. Een goed doel steunen was voor hen een logische volgende stap. Het kleurrijke, hartvormige schutblad is kenmerkend voor de sterke anthurium, dus bijna vanzelfsprekend viel de keuze op samenwerking met de Hartstichting. Behalve de bekende rode anthurium, is deze luchtzuiverende plan verkrijgbaar in een regenboog aan kleuren. De anthurium is zowel als snijbloem en als kamerplant verkrijgbaar met bloeitijden variërend van weken tot maanden.