Warm winterfestival – Met het Winterfestival sluit Appeltern het tuinseizoen 2015 af. Voor het modeltuinen-park is de winter hét seizoen van verbouwen en voorbereiden op de lente.

Warm winterfestival

En hoewel er buiten nog van alles te zien en te doen is, richt Appeltern de blik naar binnen en biedt het een voorproefje van de Kerst.

In stijl

Het festival is de stijlvolle afsluiting van het seizoen. De bezoekers worden onthaald met heerlijke hapjes en feestelijke drankjes. Verder kan men genieten van modeshows, muzikale optredens, spannende ambachten, winterplanten, kunst, workshops, winterbarbecuen, streekproducten et cetera. In de cadeaushops en op de crea-markt zijn de leukste geschenken te vinden. Vanzelfsprekend kan men ook terecht voor interieur- en tuinadviezen.

Abonnees en kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis entree.
Voor overige bezoekers kost een bezoek aan het Winterfestival € 7,50.

Bezoekadres

De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a
6629 AD APPELTERN

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Winter

De winter is bij uitstek de periode nieuwe om ideeën te bedenken die je in het voorjaar ten uitvoer gaat brengen. Maar vergeet in de winter niet de tuin. Ook in de koude maanden kan de tuin een bron van plezier zijn. De schaarse bloeiers die er zijn, zoals de Hamamelis en de Helleborus zijn een lust voor het oog, want vergeet niet, de winter hoort ook bij het seizoen. En denk aan de vogeltjes, die kunnen wel wat extra aandacht krijgen.

Krokussen en sneeuwklokjes

Vroegbloeiende bolletjes

In de wintertuin moet je zeker vroegbloeiende bolletjes gebruiken als voorbodes van de lente. Het begint met Winterakonieten en Sneeuwklokjes, daarna Krokussen en vervolgens Anemoontjes. Tegen de tijd dat de Krokussen zijn uitgebloeid, wanneer iedereen weer een beetje het gevoel krijgt dat de lente eraan komt, zijn er ook weer diverse bloeiende vaste planten. Voor de rest van het jaar hebben de voorjaarsbloeiers alleen maar blad en het is dan ook handig deze planten niet vooraan in je border te zetten.

Kerstuitjes

De winter is ook een periode van bijzondere kerstuitjes. Wat dacht je van het Winter en kerstspektakel van de Wassenaarse stoeterij Green-Woods Stud. Heel apart en wees er snel bij, want het aantal kaarten is beperkt.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Karin Bloemen grage gast van Tuinen Appeltern