Karin Bloemen. Karin Bloemen was kortgeleden te gast in de Tuinen van Appeltern. Niet voor de laatste keer, want de zangeres en cabaretière komt vaker op bezoek om filmpjes te maken over de inspiratietuinen en om te ervaren hoe belangrijk groen is voor ons welbevinden.
Om iedereen van groen te laten genieten probeert Karin Bloemen met haar doneeractie Karins Tuinton geld in te zamelen om mooie groenprojecten mede te realiseren voor mensen voor wie een tuin niet direct is weggelegd. Net als de Tuinen van Appeltern vindt zij, dat elk mens het echte tuingevoel ook dicht bij huis zou moeten kunnen beleven.

Karin Bloemen

For privacy reasons Facebook needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Stichting een ton voor een tuin

Karin Bloemen wil graag maatschappelijke organisaties ondersteunen. Ouderen, gehandicapten en (pleeg)gezinnen zijn vaak niet in staat om hun tuin of balkon te onderhouden door fysieke of financiële beperkingen. Daar wil Karin Bloemen graag wat aan veranderen door maatschappelijke initiatieven op dit gebied te ondersteunen. Ook vergroening van de stad is voor verbetering van het milieu belangrijk, deze initiatieven komen ook in aanmerking voor ondersteuning. Om de uitvoering van dit project financieel haalbaar te maken is zij de doneeractie Karins tuinton gestart onder de vlag van Stichting een ton voor een tuin.

De oude tuin in Appeltern

In het tuinen inspiratiepark Appeltern zijn genoeg voorbeelden van het echte tuingevoel te vinden. Bijvoorbeeld in de oude tuin. Na zeven jaar is de tuin waarmee Appeltern begon weer open. Zeven jaar geleden werd omwille van onderhoudsbesparing besloten het oudste tuingedeelte af te sluiten, maar toen corona begon, vatte directeur Ben van Ooijen het idee op om de oude tuin weer terug te winnen van Moeder Natuur.
Alles was compleet overgroeid met bramen, brandnetels, distels en meer. Na meer dan een jaar van ruimen en respecteren is de oude tuin nu weer toegankelijk. Er wordt nog volop geplant en geselecteerd welke planten mogen blijven staan, maar de oude vertrouwde sfeer is weer te proeven. Sterker nog, vanwege de volwassenheid is alles alleen nog maar mooier geworden!

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Appeltern viert slotweekend met winterfestival

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Ben: Vind je tuingeluk in de tuinen van Appeltern

tuinen-van-appeltern

TIP: Workshops mogen weer

De online workshops mogen nu ook weer live in het park. Maar uiteindelijk hoort uitleg geven aan de hand van praktijk in het park er op bepaalde vlakken natuurlijk gewoon bij.

WORKSHOP ‘WONEN IN EEN TINY HOUSE’
zondag 18 juli 2021 | Aanvang 10.00 uur

CURSUS TUINGEMAK
vrijdag 23 & zaterdag 24 juli 2021 | Aanvang 10:00 uur

WORKSHOP: TUINONTWERP
zaterdag 24 juli 2021 | Aanvang 10:00 uur

WORKSHOP: MARCRAMÉ PLANTENHANGER MAKEN
zaterdag 31 juli 2021 | Aanvang 10:00 uur

PERSOONLIJK WOONADVIES DOOR TIO
zaterdag 31 juli 2021 | Aanvang 10:00 uur

APPELTERN BEREGENINGSADVIES
zaterdag 31 juli 2021 | Aanvang 10:00 uur

Bekijk alle workshops en activiteiten voor de komende periode op de kalender.