Bacsac Plantenzak – Gemak is al geen trend meer, maar een voorwaarde. Ook in de tuin. We halen graag de natuur naar huis, maar het moet allemaal niet te ingewikkeld. Een onderhoudsarme tuin, weersbestendig meubilair, rozen zonder doornen en plantenbakken van lichtgewicht materiaal. Het zijn maar een paar voorbeelden. Gemak. Niet omdat we luier, maar omdat we slimmer worden.

Bacsac Plantenzak

Duurzame plantenzak

En bewuster, duurzamer en meer verantwoord. Bacsac is een mooi voorbeeld van een product dat dit allemaal combineert. Met Bacsac kun je altijd en overal bloemen en planten laten groeien en je eigen groeten kweken. In je tuin, op je balkon, patio en terras. Geen ruimte zo klein of je kan die vergroenen met Bacsac.
Bacsac is lichtgewicht, soepel, opvouwbaar en verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Gemaakt van dubbelwandig ‘geotextile fabric’, dat 100% recyclebaar is en de natuurlijke balans tussen lucht, aarde en water behoud. En vorst- en uv-bestendig.

Bacsac is er in verschillende maten en kleuren. Op Ecozo, een site voor wie van een duurzame lifestyle houdt, kun je volop kiezen.

 

LEESTIP: Wil je kweken met kunstlicht -led- lees dan dit artikel op GroenVandaag: Pepers kweken met behulp van LED kweeklampen

 

moestuin

Als moestuin

De kweekzakken van Bacsac maken het starten met een moestuin ook een stuk eenvoudiger. Kies wat je wil kweken en kies een zonnige en beschutte plek. Voor de bovenste laag, het laagje grond waarin de plantjes groeien, neem je biologische moestuingrond. Hierin zitten precies de voedingsstoffen die de prille plantjes nodig hebben. Plant of zaai en laat de natuur haar werk doen. Verwijder wel af en toe het onkruid. Mocht je last hebben van beestjes die ook van je moestuin houden, kies dan voor biologische gewasbeschermingsmiddelen.

Als geur en anti-muggentuin

Je kan de plantenzak natuurlijk ook gebruiken als geurtuintje. Heerlijk ruikende planten zijn er genoeg. Lavendel, brem, sering, jasmijn, sommige kamperfoeliesoorten, rozen, kattenkruid et cetera. Of maak een anti-muggentuintje op je terras. Goudsbloemen, lavendel, kattenkruid, rozemarijn en citroengeraniums… daar houden muggen niet van.

goudsbloem
Goudsbloem, foto: Benson Kua, Toronto, Canada. (wikicommons)

 

Meer weten over moestuinieren

Lees dit artikel op GroenVandaag:

Moestuinieren met Floor Korte

Meer weten over geurende planten

Lees dit artikel op GroenVandaag:

5 geurende tuinplanten van de maand mei