400000 bollen – Bollen voor basisscholen. Ruim 800 basisscholen uit heel Nederland hebben zich aangemeld voor Bulbs4Kids, een initiatief van de bollensector om kinderen op een laagdrempelige en spannende manier kennis te laten maken met bollen en natuur.

400000 bollen

Juffen en meesters

Dit najaar ontvangen de juffen en meesters van deelnemende scholen een bloembollen lespakket met daarin 500 bloembollen, 10 schepjes, 15 plantenstekers en 35 lesboekjes voor de kinderen. In totaal zullen de scholen 400.000 bloembollen planten.

Bollenbieb

Tijdens het project worden leerkrachten ondersteund met een wekelijks blog over bloembollen en kunnen zij via de website bulbs4kids de Bollenbieb raadplegen. Daar staat allerlei informatie over bloembollen voor kinderen.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Herfsttijd bloembollen planten voor voorjaar

Gouden Bloembol

Om alles nog spannender te maken is aan Bulbs4Kids een foto- en videowedstrijd verbonden. De klas met de mooiste bloembollentuin wint de Gouden bloembol 2016 én een inspirerende les over bloembollen.

Gezonde ontwikkeling

Bulbs4Kids wil niet alleen kennis over bollen en natuur bevorderen, spelen in een natuurlijke omgeving draagt ook bij aan een evenwichtige en gezonde ontwikkeling van kinderen.

Het is de tweede keer dat de campagne Bulbs4Kids in ons land wordt gehouden.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Nationale bollenplantdag in Leiden aftrap seizoen

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

In de herfst en voor de vorst

Het geheim is dat ze de kou van de winter nodig hebben om mooie bloemen te kunnen geven. De tuinjuweeltjes mogen daarom van september t/m december de grond in. Zorg ervoor dat ze vóór de eerste vorst in de grond zitten. Het beste is om een moment te zoeken waarbij het al wat kouder is. Plant je ze te vroeg, dan is de kans groot dat door de warmte het blad al begint te groeien.