Berry Bux – Smakelijk tuinnieuws! BrazelBerry introduceert de Berry Bux in Nederland. Het is een sierplant die sterk op een buxus lijkt. In het voorjaar zit de bessenplant vol bloesem en in de zomer vol blauwe bessen. Die zijn supergezond en zitten boordevol vitamine A, B en C en antioxidanten. Eén plant kan zo’n 1.200 blauwe bessen produceren. Heerlijk voor in yoghurt, fruitsalade, muffins of als smakelijk tussendoortje. Je kunt ‘m het beste in het voorjaar planten.

Berry Bux

Een echte snoephaag

De winterharde plant wordt zo’n 50 cm hoog en heeft compacte groeivorm. De plant behoudt het hele jaar zijn groene uiterlijk. In april verschijnt de bloesem en in juli komen de eerste bessen tevoorschijn. Als deze blauw kleuren, zijn ze rijp en kun je ze naar hartelust plukken. Door de sierlijke vorm kun je ‘m behalve in potten ook in de volle grond planten bijvoorbeeld als smakelijke haag langs een looppad. Elke keer als je erlangs loopt, snoep je van de heerlijke bessen.

berry bux

Blauwe bessen collectie

Berry Bux behoort tot de plantencollectie van BrazelBerry. De sierplanten kenmerken zich door een compacte groeivorm in combinatie met een overvloedige vruchtenproductie. De collectie bevat ook de blauwe bessen ‘Jelly Bean’, ‘Pink Breeze’ en ‘Peach Sorbet’ en de braam ‘Baby Cakes’. Alle BrazelBerry-planten zijn winterhard en worden gekweekt in Nederland.

blauwe bessen

In de zon

De Berry Bux is, net als alle andere BrazelBerry-planten, oersterk en vraagt weinig verzorging. Zet ‘em op een zonnig plekje of in de halfschaduw. Voorkom dat de kluit uitdroogt en voeg eens per twee weken een beetje plantenvoeding toe aan het gietwater. Staan de planten in een pot? Zorg dan wel dat overtollig water weg kan vloeien. Bijvoorbeeld door een gat in de bodem van de pot of door gebruik van hydrokorrels. Door de compacte vorm is snoeien bijna niet nodig. Eventueel uitstekende takjes knip je gewoon af.

De nieuwe Berry Bux is verkrijgbaar vanaf € 19,90 bij diverse tuincentra. Kijk voor meer informatie en tips op www.brazelberry.nl.

snoephaaf