Lucky Berry – Het tuinseizoen van 2022 belooft extra smakelijk te worden met blauwe bessen van Lucky Berry. Deze nieuwe plant produceert maar liefst vier maanden lang zoete vruchten. Die zijn supergezond want ze zitten boordevol vitamines en antioxidanten. 

Lucky Berry

Blauwe bessen

Door de compacte groeivorm heeft de groenblijvende bessenplant het hele jaar door een hoge sierwaarde, ook in de winter. De plant is een lust voor het oog; een echte eyecatcher in potten op balkons, terrassen of in (stads)tuinen.

Vaccinium

Deze blauwe bes (Vaccinium) is een winterharde plant en wordt zo’n 80 tot 100 cm hoog. In het april-mei trakteert hij je op witte bloesem waar vlinders, bijen en andere bestuivers ook van genieten. Na de bloei volgt de vruchtvorming en vanaf juli kun je de eerste blauwe bessen plukken. Die hebben de vorm van verleidelijke druppels en blijven verschijnen tot in oktober. Dat is vier maanden lang genieten van supergezonde vruchtjes! Waar veel fruitplanten hun blad verliezen in het najaar, behoudt de Lucky Berry zijn bladeren zodat je in de winter ook naar een mooie plant blijft kijken.

Meer zon, meer bessen

Lucky Berry is zeer geschikt voor toepassing in potten, maar kan natuurlijk ook in de tuin worden geplant. Voor optimale groei en vruchtproductie zet je de plant bij voorkeur op een plek in de zon of halfschaduw. Wel geldt: hoe meer zon, hoe meer bessen. Het is een zuurminnende plant. Zet ‘m daarom in speciale potgrond die je bijvoorbeeld ook voor hortensia, rhododendrons en heide gebruikt. Belangrijk is ook om voldoende water te geven. Wanneer je zorgt dat de grond licht vochtig blijft, pluk jij daar letterlijk en figuurlijk de vruchten van! Om Lucky Berry gezond en sterk te houden geef je regelmatig plantenvoeding. Voor alle planten in potten geldt dat een goede afwatering belangrijk is. Zorg daarom voor een gat in de bodem zodat overtollig gietwater kan wegvloeien.

antioxidanten

Vitamines en antioxidanten

De zoete bessen zijn heerlijk om te snoepen maar ook lekker en gezond in muesli, yoghurt, kwark of een smoothie. De vruchten zitten vol vitamine C, spijsverteringsvezels en antioxidanten. Blauwe bessen kunnen bovendien worden ingevroren. Op warme zomerdagen kun je ze gebruiken als fruitige, vitaminerijke ijsblokjes in een glas water. Verfrissend en gezond!

De planten zijn verkrijgbaar vanaf april 2022 in het tuincentrum en in webshops. Kijk voor meer informatie op Ik heet Lucky.

Fotocredit: Lucky Berry