EDEWECHT – Het tuinseizoen van 2017 belooft extra smakelijk te worden met blauwe bessen en bramen. Vanaf april is de succesvolle Amerikaanse plantencollectie van BrazelBerry verkrijgbaar bij tuincentra in Nederland.

Bessen

De planten produceren, al vanaf hun eerste zomer, opvallend veel grote vruchten. Die zijn supergezond en zitten boordevol vitamine A, B en C en antioxidanten. Door hun unieke, compacte groeivorm hebben de bladhoudende BrazelBerry-planten bovendien een hoge sierwaarde. Ze zijn een lust voor het oog en echte eyecatchers op balkons, terrassen of in (stads)tuinen.

De collectie bestaat uit de blauwe bessen ‘Jelly Bean’, ‘Pink Breeze’ en ‘Peach Sorbet’ en de braam ‘Baby Cakes’.

brazelberry

brazelberry

 

 

 

 

 

 

Jelly Bean
De plant ‘Jelly Bean’ (Vaccinium corymbosum ‘Jelly Bean’) heeft donkergroen blad en wordt zo’n 60 cm hoog. De talrijke, grote blauwe bessen verschijnen vanaf juni en smaken zoals Amerikaanse jelly bean-snoepjes: lekker zoet! De plant heeft in het voorjaar witte bloesem en in het najaar blad met rode puntjes. ‘Jelly Bean’ is winterhard en produceert elke zomer weer volop vruchten.

 

brazelberry

brazelberry

 

 

 

 

 

 

Peach Sorbet
De smaak van ‘Peach Sorbet’ (Vaccinium corymbosum ‘Peach Sorbet’) is een mix van blauwe bessen met een tropisch-zoet aroma van sappige perziken. De witte bloesem kondigt in het voorjaar de ruime besvorming aan. Vanaf juni kun je de eerste bessen plukken. Het groene blad van de plant kleurt in de nazomer roodpaars. ‘Peach Sorbet’ is prima bestand tegen Nederlandse winters en wordt maximaal 80 cm hoog.

 

bessen09

brazelberry

 

 

 

 

 

 

Pink Breeze
Kenmerkend voor de ‘Pink Breeze’-planten (Vaccinium corymbosum ‘Pink Breeze’) zijn de bijzonder grote bessen en het diepgroene blad dat in het voorjaar een roze gloed heeft. De bloesem (maart/april) heeft een witte kleur. Vanaf juni kun je beginnen met het plukken van grote, blauwe bessen. ‘Pink Breeze’ heeft een compacte groeiwijze, wordt maximaal 90 cm hoog en is winterhard.

 

brazelberry

brazelberrybrazelberry

 

 

 

 

 

 

Baby Cakes
Behalve bessen bevat de BrazelBerry-collectie ook een bramenstruik met de naam ‘Baby Cakes’ (Rubus fruticosus ‘Baby Cakes’). Net als bij de bessenplanten verschijnen ook aan ‘Baby Cakes’ veel grote vruchten. De suikerzoete bramen nodigen uit om continu te snoepen. Angst voor doornen is onnodig, de plant is stekelvrij. ‘Baby Cakes’ is zeer goed bestand tegen vorst en heeft in het vroege voorjaar witte bloesem. De plant wordt ongeveer 120 cm hoog.

 

brazelberry

 

 

Eenvoudig
De BrazelBerry-planten doen het goed op een zonnig plekje of in de halfschaduw. Geef regelmatig water zodat de potgrond licht vochtig blijft. Wanneer je eens per twee weken plantenvoeding toevoegt aan het gietwater wordt je beloond met een extra rijke oogst. Door de compacte vorm van de plant is snoeien bijna niet nodig. Eventueel uitstekende takken knip je gewoon weg.

Kijk voor meer informatie en tips op www.brazelberry.nl