MONSTER – Beter, gezonder, lekkerder en duurzamer leven. Op 6 december openden Rob Baan en Bob Hutten gezamenlijk het nieuwe bedrijfsrestaurant van Koppert Cress: Rob & Bob Fair Food. Het is de volgende stap in Baan’s streven om van Nederland de gezondste delta van de wereld te maken.Gezonder

Dutch Cuisine
Het aangeboden menu is conform de principes van Dutch Cuisine, waarin onder andere de verhouding groenten en vlees van 80/20 wordt aangehouden. Extra aandacht is besteed aan de groeninrichting van het restaurant, die naast de gezonde voeding gaat bijdragen aan gezonde werkomgeving.

De medewerkers krijgen dagelijks een keuzemaaltijd aangeboden, waarin minstens 150 gram groenten is verwerkt (de helft van de dagelijkse behoefte). Als extra stimulans heeft Baan besloten deze maaltijd gratis ter beschikking te stellen. Onderhandelingen met de Belastingdienst liggen in het verschiet, om dit ook te laten aansluiten bij de huidige regelgeving.

Minder suiker, minder zout, betere vetten
Bob Hutten staat aan het roer van familiebedrijf Hutten. “Hutten voegt met gastvrijheid, ambachtelijk bereid eten en drinken toe aan een beter, leuker, gezonder, lekkerder, eerlijker en duurzamer leven. Vitaliteit, voedingswaarde en smaak zijn sleutelwoorden als het gaat om beter en gezonder leven. Met de producten van ons huislabel De Guijt hebben we een grote ambitie die onder andere gericht is op minder suiker, zout en het gebruik van betere vetten. Hiervoor zijn heldere doelstellingen geformuleerd: in 2017 is bijvoorbeeld alle toegevoegde suiker in de producten met 50 % verminderd ten opzichte van 2014. Als bedrijf bepalen wij voor een belangrijk deel de context waarbinnen onze gasten hun keuzes maken. Anders gezegd: wij beslissen wat we deze mensen elke dag voorschotelen. Daar voelen we ons verantwoordelijk voor en we willen laten zien dat als we de contexten veranderen er gezonder eetgedrag ontstaat. Dit is precies wat we nu in het bedrijfsrestaurant samen met Koppert Cress kunnen doen, het is prachtig om daarin samen op te trekken.”

KoppertCress' volgende stap naar de Gezondste Delta

Groenbeplanting
Er is gekozen voor een uitbundige groenbeplanting in het restaurant, die er voor moet zorgen dat een gunstig klimaat ontstaat. Decorum heeft een speciaal beplantingsschema gemaakt met planten die de lucht zuiveren. Een echte showcase voor de mogelijkheden van planten in een innovatieve bedrijfsruimte.

Koppert Cress is voortdurend op zoek naar natuurlijke, innovatieve ingrediënten, die chefs kunnen gebruiken om de smaak, geur en presentatie van hun gerechten te intensiveren. Cressen zijn vers gekiemde plantjes van 100% natuurlijke, aromatische planten.

80-20
Het is vooral het belang van gezonde voeding en hoe daar mee om te gaan is wat Baan drijft. Als ambassadeur van Dutch Cuisine ondersteunt hij te volle de principes Cultuur, Gezond, Natuur, Kwaliteit en Waarde. “80-20”, waarbij 80 procent groente en 20 procent vlees wordt gebruikt. Maar ook 80 procent seizoen en 20 procent van ver. Dutch Cuisine gebruikt at de natuur biedt, zonder kunstmatige toevoegingen, van kop tot staart. In het besef dat wat we hebben een gift is van de vorige generatie en geleend van de volgende.

Koppert Cress is gespecialiseerd in ‘Cressen’

Koppert Cress
Koppert Cress is gespecialiseerd in ‘Cressen’, zaailingen van unieke planten, met elk hun eigen, verrassende invloed op de zintuigen. Smaak, geur, gevoel of presentatie, er is een cress voor alle toepassingen. Meer informatie www.koppertcress.com.Nog meer over gezondheid en groen

Gezond binnenklimaat met Hortensia in huis
Tuinposters met groen zijn gezellig en gezond
Afbeeldingen van planten hebben rustgevend effect
Organische architectuur: bouw gezond met planten