HILLEGOM – Amaryllis is niet zomaar een bloem. Ze symboliseert ware trots en betoverende schoonheid. Eenmaal geplant in huis ontpopt de schoonheid van deze bloembol zich vanzelf.

Amaryllis: verrassend simpel

Voor de Amaryllis hoef je absoluut geen groene vingers te hebben. De bol laten bloeien is zo simpel, iedereen kan het!

amaryllis-kerst

amaryllis-kerst

 

Amaryllissoorten

De Amaryllis, ook wel Hippeastrum genoemd, is in ontelbaar veel verschillende kleuren verkrijgbaar. En ze zijn er ook nog eens in allerlei vormen en maten. Je kunt ze grofweg onderverdelen in grootbloemige soorten, kleinbloemige soorten en de dubbelbloemige soorten. De bloemen van grootbloemige Amaryllissoorten hebben vaak een diameter van wel 20 cm.

Groeiproces

Het bijzondere aan de bol is dat ze je een buitengewoon groeiproces laat zien. Het is verwonderend om te ontdekken hoe een Amaryllisbol zich ontpopt tot een ware schoonheid. Het groeiproces begint met de bloemstengels die uit de bol groeien. Hierna groeien de bloemknoppen steeds dikker tot ze openspringen. Binnen zes tot acht weken geniet je van de megagrote bloemen.

amaryllis-kerst

amaryllis-kerst

Amaryllis kopen

Amaryllisbloembollen koop je in de winkel. Ze zijn het beste verkrijgbaar tussen oktober en april. Vooral rondom de feestdagen is de keuze groot. Houd er rekening mee dat grote Amaryllisbollen de meeste en grootste bloemen geven.

 

Bron: iBulb