OEGSTGEEST- Amaryllisseizoen start. Gelijk met de start van het verkoopseizoen van snijamaryllis gaat ook de promotiecampagne ‘Hello it’s me: Amaryllis’ van start. Dit seizoen is er veel aandacht voor het beschikbare assortiment en de toepassingsmogelijkheden van Amaryllis. Amaryllis is vanaf oktober tot en met maart goed verkrijgbaar in een grote variatie kleuren, vormen en maten.

Amaryllisseizoen start

amaryllisseizoen

Hello, it’s me

De promotiecampagne ‘Hello it’s me: Amaryllis’ is in 2019 voor het eerst geïntroduceerd, waarbij de focus ligt op assortiment én toepassing. Alhoewel de traditionele soorten en kleuren hoogtij vieren in de winter, is de vraag naar Amaryllis in de perioden ervoor en erna toegenomen. Met name de bekendheid van het gevarieerde assortiment speelt een belangrijke rol bij deze toename.

amaryllis-poster

Amaryllis-poster

“We hebben een assortimentsposter ontwikkeld, met variëteiten die perfect passen bij het moment van de verschillende seizoenen”, vertelt Mirjam van Etten, voorzitter van de promotiecommissie Amaryllis. “Zo zie je in één oogopslag wat hun mogelijkheden zijn voor de herfst, winter en vroege voorjaar. Op de website www.amaryllisinfo.eu staat een nog grotere greep uit het assortiment.” De poster is te downloaden van de de website amaryllisinfo.eu.

Hippeastrum

De amaryllis, ook wel bekend als Hippeastrum, komt oorspronkelijk uit Zuid- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. De naam amaryllis komt van het Griekse ‘amarussein’, wat ‘fonkelend’ of ‘stralend’ betekent. De stralende bloem maakt onderdeel uit van de narcisfamilie en groeit uit een bol.

Symboliek

De amaryllis symboliseert trots en betoverende schoonheid en geeft een gevoel van vriendschap en genegenheid. Echt een bloem om harten mee te veroveren en genegenheid te tonen.

amaryllis-naked-lady

Naked Lady

De fluweelachtige bloem heeft een lichte geur en is er in het wit, rood, geel, roze, (zalm)roze, paars, oranje en tweekleurig. Meestal zitten er vier tot zes bloemen aan de steel maar geen blad, daarom noemen ze de amaryllis in de Verenigde Staten ook wel een ‘Naked Lady’.

Verzorgingstips

– Snij de stelen schuin af.
– Kies een stevige glazen vaas uit.
– Zorg dat de vaas goed schoon is en vul deze met water en gebruik snijbloemenvoedsel voor bolbloemen.
– Zet de vaas op een redelijk koele plaats, niet op de tocht of naast de fruitschaal.

Meer info op mooiwatbloemendoen en bloembol.org.
Fotocredits IBulb en BloembureauHolland.