HillEGOM – Zomerbollen en Goeroes. Bontgekleurde bloemen in de zomer, wie houdt er niet van. Wie een bonte tuin wil, kan een ruime keuze maken uit vaste planten. Maar je kan ook besluiten zomerbollen te planten. Een en ander sluit elkaar trouwens niet uit. Een combinatie van planten en bollen is zelfs prachtig.

Bloeiende zomerbollen en kakelende trendgoeroes

Zomerbollen zijn uitbundige bloeiers. Het assortiment is groot: calla, dahlia, begonia, gladiool, lelie, nerine en ranonkel en nog meer veel. Kijk maar eens op bloembol.org.

Nachtvorst voorbij

In de zomer bloeiende bloembollen plant je in voorjaarsmaanden april en mei. Voorjaarsbollen hebben de warmte nodig van de grond waarin ze geplant worden. Plant de bollen niet te diep, want juist de bovenste grondlaag wordt nu door de zon lekker snel opgewarmd. Zodra de bollen zijn geplant, geef je ze water voor een ideale groeistart. Maar verzeker je ervan dat de nachtvorst wel voorbij is.

Trendgoeroe’s

Er zijn trendgoeroes die menen dat zomerbollen heel goed passen in onze internettijd. Omdat iedereen in zijn eigen internetbubbel leeft, zou er behoefte zijn aan openheid en diversiteit. Om de afstand tot het ‘echte’ leven te verkleinen, zoals dat heet. Het schijnt dat daarom de interesse in folklore en het combineren van producten met etnische achtergronden groeit. Vooral in de tuin. Juist daar ontstaat een vrolijke en nonchalante sfeer van natuurtinten en felle accentkleuren, waarbij zomerbollen onmisbaar lijken te zijn. Aldus sommige trendgoeroes.

Je moet er maar opkomen.

Je zou toch denken dat het het gebruik van zomerbollen een stuk ouder is dan internet en de multiculturele samenleving. Gekakel dus, zomerbollen passen in elke tijd.

Geel, oranje, rood

Als je zomerbollen nu plant, kan je de hele zomer genieten van een warme kleurrijke tuin. Denk aan oranje, geel, rood, groen en roze. Dahlia, Calla, lelie, gladiool maar ook Indisch bloemriet (Canna) en ananasplant (Eucomis) zijn dé toppers om die kleurcombinaties in de tuin te krijgen.

Foto-credits bij dit artikel: iBulb

Bloeiende zomerbollen en kakelende trendgoeroes