HILLEGOM –  Lentekriebels en tuintrends. En wat zijn de tuintrends? Tijd om te fantaseren over de plek waar we in de zomer uren vertoeven: buiten. Of het nu de tuin is, het balkon of het terras, het is dé plek om te genieten. Laat je inspireren door de laatste tuintrends om dit optimaal te kunnen doen. In 2017 zijn drie tuintrends hipper dan hip: de harmonieuze tuin, de actieve tuin en de unisex tuin. In welke zou jij je willen genieten?

Tuintrends

tuintrends

tuintrends

 

 

 

 

 

 

 

tuintrendstuintrends

 

 

 

 

 

 

De harmonieuze tuin
In plaats van de natuur voor lief te nemen, zetten we haar steeds vaker op een voetstuk. Dat komt omdat we de krachten van al het groen om ons heen erkennen en omarmen. Niet voor niets willen we ons omringen met bloemen en planten, om ons bijvoorbeeld op te laden.

De harmonieuze tuin is een tuin om jezelf in terug te trekken en naar balans te streven. Dit kan in fijne zithoekjes, rustgevende hangmatten en op perfecte yogaplekjes. Al het groen geeft een compleet en veilig gevoel. 

Zomerbollen

Zomerbloeiende bolgewassen als Afrikaanse lelies (Agapanthus), lelies (Lilium), begonia’s (Begonia), dahlia’s (Dahlia) en gladiolen (Gladiolus) prikkelen je zintuigen met hun geuren. Daarmee versterken ze het prettige gevoel van de natuur die je omarmt.

De belangrijkste kleur in de harmonieuze tuin is groen. In combinatie met fleurige accenten van roze, lila en gele bloemen voel je je één met de natuur in je eigen achtertuin.

tuintrends

tuintrends

 

 

 

 

 

 

 

tuintrendstuinrrends

 

 

 

 

 

 

De actieve tuin
Wel eens van een tuin gehoord die een en al actie uitstraalt en je toch laat ontspannen? Dat is de actieve tuin. Het combineren van fris bladgroen met stevige bloemvormen maakt van de buitenruimte een ontspannen en tegelijkertijd energieke plek.

Harde kleuren, zoals rood en geel in combinatie met zwart en wit geven een energiek gevoel. Repeterende en geometrische dessins staan centraal in de actieve tuin.
Felgekleurde zomerbollen als dahlia´s (Dahlia), lelies (Lilium), begonia´s (Begonia) en montbretia (Crocosmia) laten de activiteit voelen. Energieke, vitale mensen voelen zich dan ook op en top in de actieve tuin.

zomer

lente

 

 

 

 

 

 

 

zomerlente

 

 

 

 

 

 

De unisex tuin
Verschil tussen binnen en buiten bestaat niet in de unisex tuin; de binnen- en buitenruimte lopen vloeiend in elkaar over. Alles wat in en om het huis staat, groeit of bloeit is even belangrijk.
In de unisex tuin voelen mannen en vrouwen zich allebei op hun plek. Dit komt omdat zachte, vrouwelijk kleuren in stoere materialen gegoten zijn en mannelijke materialen een elegante oppervlaktestructuur hebben. Alles wat in de unisex tuin staat, is onderdeel van een harmonieus geheel.
Zomerbollen in de hardere pasteltinten roze en paars maken het geheel compleet, helemaal als ze geïntegreerd worden in het ontwerp. Perfecte soorten zomerbollen voor deze tuin zijn gladiolen (Gladiolus), lampenpoetsers (Liatris), dahlia´s (Dahlia), lelies (Lilium) en curcuma’s.

Kijk voor meer informatie op bloembol.org
 

Nog meer over zomerbollen

Lees deze artikelen op GroenVandaag:

Zomerbollen: planten, wachten en genieten

Bloembollen planten: voorjaarbloeiers en zomerbloeiers

Zomerbloeiers: bollen, knollen en wortelstokken

Bloeiende zomerbollen en kakelende trendgoeroes