Bloemen en ballet – De relatie tussen bloemen en ballet bestaat al eeuwen. In de 19e eeuw verscheen de Russische ballerina Mathilda Ksjesinskaja al op het toneel in een met bloemen bewerkte jurk. En juist de hortensia past zo goed. De bloem is elegant en heeft grandeur. Met een paar bloemen maak je al een fantastische indruk. Het was daarom een logische keuze om voor de promotie van de Nederlandse snijhortensia in Rusland om het thema ballet te kiezen.

Bloemen en Ballet

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

bloemen en ballet   bloemen en ballet

Hortensia

Voor de campagne is samengewerkt met een vooraanstaande balletschool in Moskou, de Notenkraker. Enkele jonge ballerina’s van de school werden nog mooier gemaakt met accessoires van hortensia’s. De styling gebeurde door de beste Russische styliste van 2017 Xenia Pesho. Met medewerking van de bekende fashion bloemiste Anna Tsjajkovskaja. De studio van Alexej Popov maakte de fotoreportages van de dansende ballerina’s.

Rusland

Deze hortensia-campagne bereikte in enkele maanden rond de 500.000 Russischtalige volgers. Voor de campagne tekende Sobolj. Door jarenlange ervaring in de bloemenbranche heeft dit bureau de beste contacten met Russische importeurs en groothandelaren en heeft zijn ook vooraanstaande bloemenarrangeurs aan zich weten te binden.

Meer over Nederlandse bloemen in Rusland, zie op GroenVandaag het artikel Winterse romantiek met chrysanten verovert Rusland.

LEESTIP: Meer kunst en bloemen, lees ook dit artikel op GroenVandaag: Ballet en klassieke muziek in Keukenhof

TIP: Hortensia in huis

Overweeg eens om een kamerhortensia in huis te nemen. Onderzoekers van Fytagoras Plant Science uit Leiden toonden aan dat deze plant een gezond binnenklimaat bevordert. Door de sterk vochtregulerende werking draagt de hortensia bovendien bij aan een goede luchtvochtigheid in huis. Klachten als droge huid, hoofdpijn en droge ogen nemen af en je voelt je prettiger met deze kamerplant in het interieur.

Lees ook het ballet in Keukenhof op GroenVandaag.